top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Sabrina | Hoe gebruik je essentiële olie?

Sabrina van Nature Oils blogt zo nu en dan voor ons over een van haar passies: essentiële olie.

Dit keer deelt ze met jullie welke manieren er zijn om de olie te gebruiken.

Veel leesplezier!

Aromatisch Inademen van de oliën. Wij gebruiken de diffusers van Young living en deze zijn van medisch plastic gemaakt (je ademt geen schadelijke stoffen in als deze vernevelt) en dat is een hele goede manier om de oliën in de lucht te verspreiden en tot je te nemen. De diffusers van Young Living verspreiden de oliën koud en dat komt omdat ze een ultra-sonische plaat met een goede sterkte hebben en daardoor zo ontworpen zijn dat de oliën bij het vernevelen de therapeutische werking behouden. En wat ik heel belangrijk vindt is de veiligheid van de diffusers. De diffusers van Young Living worden net zo lang getest in hun laboratorium zodat je thuis een veilig product hebt staan.


Je kunt ook één druppel op je handen smeren en dan je handen over je mond en neus plaatsen ‘cuppen’ en het aroma inademen. Direct uit het flesje inhaleren kan natuurlijk ook.

De kleine geurmoleculen worden in de neusholte waargenomen door zenuwcellen, die vervolgens elektrische prikkels doorgeven aan je hersenen. Dit gaat via het limbisch systeem van onze hersenen (het emotionele geheugencentrum). Het duurt ongeveer 22 seconden voordat de kleine moleculen van de essentiële oliën je hersenen bereikt hebben. Het limbisch systeem speelt een belangrijke rol in het regelen van het hartritme, bloeddruk, ademhaling, emotie, geheugen en hormoonbalans. Essentiële oliën kunnen daarom veel invloed uitoefenen op diverse lichamelijke en psychologische processen.


Via de huid Je kunt de oliën aanbrengen op de huid. De oliën worden super snel in de bloedbaan opgenomen via je huid. De moleculen van de oliën zijn namelijk zeer klein. Binnen 26 seconden is de olie traceerbaar in het bloed en in ongeveer 20 minuten heeft de olie elke cel in je lichaam bereikt. Onverdund gebruiken: Je bouwt mogelijk een allergie op. De oliën zijn zo krachtig en om een allergie te voorkomen kun je het beste de oliën verdunnen. Als je het verdund aanbrengt geniet je van de voordelen van de essentiële oliën zonder de nadelen. Bij lichamelijke ongemakken, kun je de oliën smeren waar het nodig is. De oliën kan je ook smeren op reflexpunten van je voeten. Gebruik je de olie voor de emotionele werking, dan kun je de oliën gaan gebruiken op de plek van de chakra’s (energiecentrum in het lichaam).


Door inname Je kunt de oliën innemen, maar is niet aan te raden als je niet precies weet wat je doet, waarom je het doet, hoelang je het doet, hoeveel druppels je gebruikt etc. Niet alle oliën zijn geschikt voor inname, maar er is een schema waarop precies staat welke je wel en niet kunt innemen. De oliën van Young Living met de witte labels, de plus-oliën, zijn sowieso officieel goedgekeurd door de FDA (food and drug administration) voor inname. Bij Young Living zijn ook lege plantaardige capsules te verkrijgen die je kunt gebruiken om te vullen met essentiële oliën en v-6 basis olie, zodat ze makkelijk in te nemen zijn. Heel erg handig! Maar dan nog. Niet zomaar zonder goede richtlijnen en al helemaal niet bij kinderen.

Lieve groetjes Sabrina www.natureoils.nl

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page