top of page
  • Vera

Tariefswijziging 2018


Mijn tarieven voor de yogalessen wijzigen per 1 januari 2018. Daar heb ik mijn redenen voor en die deel ik in deze blog. De eerste reden heeft alles te maken met De Belastingdienst. De tweede reden heeft alles te maken met jou en met mij.

Leuker kunnen we het niet maken... De Belastingdienst heeft regels opgesteld voor de verschillende btw percentages. Er is in de categorie sport een verdeling gemaakt voor activiteiten die onder 6% en onder 21% btw vallen. Als een sport spierversterkend en conditieverhogend is, valt deze onder 6% btw. Ook als het gaat om "een actieve inspanning van lichaam of geest om het lichamelijk of geestelijk welzijn te verbeteren" valt deze onder 6% btw.

Yin Yoga niet. Ondanks dat Yin Yoga vanuit Hatha Yoga en Tai Chi is ontstaan (vallen beide onder 6% btw), ondanks dat Yin Yoga in mijn beleving een bijdrage levert aan het verbeteren van het lichamelijk én geestelijk welzijn, ondanks dat er wel degelijk een actieve training vanuit ontspanning plaatsvindt voor lichaam en geest, valt Yin Yoga onder 21% btw.

Energie. De tweede reden dat mijn tarieven wijzigen, is omdat ik geloof dat alles energie is. Energie mag voor iedereen duurzaam, gezonde, liefdevolle manier worden uitgewisseld. Voor jou en voor mij. Yin Yoga is het meer dan waard om uitgewisseld te worden en daar hoeft niemand aan onderdoor te gaan. Ik ook zeker niet en om te kunnen blijven uitwisselen op een duurzame, gezonde, liefdevolle manier, is het voor mij nodig dat de energie in verhouding is.

Tarieven 2017. Tot en met december kun je kennismaken met Yin Yoga tijdens "Kalmte voor Kerst" voor introductieprijzen:

>> Dinsdagochtend vanaf 28 november

Stationsweg 60, Ede - 4x voor €36 (losse les €10)

>> Donderdagavond vanaf 7 december

Nachtegaallaan 49, Ede - 3x voor €27 (losse les €10)

Wees welkom.

Lieve groet & Namasté ~*


268 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page