top of page
  • Vera

Thema | Lente - lever & galblaas


De komende weken gaan we een reis maken langs de belangrijkste meridiaanparen. De eerste stop was het meridiaanpaar nier & blaas dat gekoppeld is aan het seizoen de winter. Deze week onderzoeken we de energiebanen van de lente, de lever en de galblaas.

De lente is het seizoen bij uitstek het moment om op te ruimen. De dikke winterjas mag uit en je maakt je klaar om naar buiten te gaan. De bodem heeft voldoende rust en voeding gehad en het is tijd om zaadjes, jouw intenties, in de aarde te planten. Met voldoende en goede energie zullen zij uitbloeien tot de mooiste bloemen die je ooit hebt gezien.

De meridianen van lever en galblaas ondersteunen je hierbij. Het zijn organen die je helpen met opruimen, afvoeren, detoxen en verwerken. Wanneer deze energieën uit balans zijn, kun je je eens afvragen wat je op je lever hebt en of het niet eens tijd is om gal te spuwen. Wanneer je een creatieve manier hebt gevonden om jouw woede, boosheid, irritatie en frustratie te laten stromen, ontstaat er ruimte voor (zelf)compassie en wordt het makkelijker om te plannen en overzicht te creëren en behouden.

Hieronder zie je twee filmpjes van het verloop van deze energiebanen. Deze week zullen we deze meridianen in balans brengen met een aantal yin yoga houdingen.

Galblaas Lever

Wil je ook jouw energiebanen in balans brengen en zo meer rust en ontspanning ervaren?

Lieve groet & Namasté,

Vera


130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page