top of page
  • Vera

Namas-thee | Spijsvertering


De herfst is het eerste yin seizoen van het jaar. Een periode waarin loslaten centraal staat en waarin de natuur steeds meer naar binnentrekt, zich klaarmakend voor de winter. Bladeren vallen van de bomen, dieren maken zich op voor de winterslaap, de behoefte groeit om lekker warm op de bank te zitten met een dekentje en een kop thee. En toch... juist nu is het zo'n drukke periode. De Sint is nog een paar dagen in het land en vervolgens doet de Kerstman zijn intrede. Daar waar we eigenlijk naar binnen zouden keren, zoeken we de drukte, de yang, op.

Wat extra aandacht voor onze spijsvertering kan in dit seizoen geen kwaad. Verteren en verwerken kan op een lager pitje komen te staan wanneer stress toeslaat. Voor het verbeteren van de spijsvertering zijn rust en ontspanning essentieel.

Waar heb ik deze thee gevonden? Blijkbaar ging deze thee uit het assortiment bij de Jumbo of kreeg het pakje een upgrade. De thee is goed te verkrijgen bij eigenlijk alle grotere supermarkten.

Wat zit er in? Kruizemunt, venkel en brandnetel. Je leest er op de site van Pickwick meer over.

Waarom heb ik voor deze thee gekozen? Vanuit de 5 elementenleer zijn de meridianen van de longen en dikke darm aan de herfst gekoppeld. Twee banen waarbij het element lucht of ether centraal staat. Dat kun je je met de longen en ademen levendig voorstellen. Misschien met de darmen ook :) Het kan zijn dat je in deze periode wat meer darmklachten krijgt. Zeker met de festiviteiten en het daaraan gelinkte voedsel. Vandaar de keuze voor deze thee.

Heb je een theetip? Of wil je laten weten wat jouw lievelingsthee is?

Laat het gerust weten! Namasté, Vera


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page