top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Generosity

De voorlaatste -ity is Generosity, vrij vertaald Vrijgevigheid. Als eerste kwam in mij op dat het gaat om vrijgevig zijn naar anderen. Zeker als je net als ik het programma aan hebt staan dat je eerst aan anderen denkt, voor anderen zorgt, de ander geeft wat die nodig heeft. Hoe mooi is het dan om snel te beseffen dat dat juist is waar je op stuk kunt lopen? Dat dan de mogelijkheid bestaat dat je meer weggeeft dan dat je hebt, je eigen grenzen niet voelt en niet voldoende oplaadt?


Dat is waarom ik vrijgevigheid naar jezelf dit keer als onderwerp van de les heb genomen. Er is echt niets mis met eerst voor jezelf zorgen, eerst aan jezelf denken, eerst vrijgevig zijn naar jezelf. Hoe zou het zijn om zelf ook te mogen ontvangen? Al wat je als eens gegeven is en dat je niet kon ontvangen alsnog in ontvangst te nemen? Want eerlijk is eerlijk, andersom is het geen probleem en is het zo fijn als een ander jouw hulp, liefde, zorg kan ontvangen en aannemen. Je geeft een ander dus ook geen groter cadeau dan dat :)


Voldoende geven aan jezelf om vanuit overvloed aan anderen te geven. En dan niet weggeven, maar doorgeven. Wat blokkeert jou? Wat roept het op? Wat houdt je tegen? Want door door te geven, ontstaat er meer, ontvang en krijg je meer. Laten we meer genereren van wat we wensen, voor onszelf en voor anderen.


Jezelf voldoende vullen en voeden met waar je blij van wordt, nog meer je hart volgen, de weg van vreugde, dat is echt de enige weg. Het enige obstakel ben je zelf. Je hebt voor jezelf te zorgen, jezelf lief te hebben als je beste vriend of zoals je heel liefdevol naar een kind of dier kunt zijn. De juiste zorg bieden aan al wat je meedraagt, zodat je steeds lichter op reis kunt.


Wees vrijgevig naar jezelf en zorg ook dat er voldoende is opgeruimd om te kunnen ontvangen.

Liefdevolle en ontspannen groet, Vera

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page