top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yoga & Brein | Wat gebeurt er in je brein tijdens een yogales?


Al enige jaren heb ik een grote fascinatie voor ons brein. Zo heb ik het een en ander mogen leren over neurotransmitters met de cursussen Yin Supreme en heb ik er gaandeweg het een en ander over gelezen. Maar de grootste en meest interessante leerweg was door het zelf ondergaan van allerlei processen toen mijn brein het even niet meer aan kon. Zoals ongeveer 5 jaar geleden toen ik met uitvalverschijnselen een nacht op de Intensive Care heb doorgebracht.


Onder andere yin yoga heeft me heel veel doen inzien en laten ervaren over mezelf en daarmee ook over de werking van mijn brein. Hoe ingenieus dat in elkaar steekt, hoeveel het brein voor ons doet en hoe goed ik er dus ook voor te zorgen heb. Aangezien yin yoga me enorm heeft gegrepen, wilde ik ook weten wat er dan in ons brein gebeurt wanneer je yoga beoefent. In eerdere blogs ging ik in op de hersengolven en daar heeft yoga ook invloed op. De komende blogs in het thema Yoga & Brein ga ik wijden aan verschillende hersendelen die in werking gaan bij het beoefenen van yin yoga en meditatie.


Er ging een wereld voor mij open. Zeker omdat je zoveel meer kunt bereiken als je iets meer over je hersenen weet. Ik ben er nog meer van gaan houden, van die bovenkamer, en daarmee van mezelf. Het heeft me veel doen begrijpen en dat deel ik graag met jou.


Ga je mee op reis?

Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
bottom of page