top of page
  • Vera

Alles is trilling


Alles is trilling. De blauwe lucht. Het eten dat je eet. De kleren die je draagt. Al wat je ziet, hoort, proef en ruikt... en ook al wat je denkt!

Per uur gaan er soms wel 1000 gedachten door je hoofd. Dat zijn er nogal wat. Gedachten zijn er, ze hoeven niet weg. Maar als je geen miserie wilt, stop dan op zijn minst met ze klakkeloos te geloven. Laat je niet door je gedachten leiden, want dat kan leiden tot lijden.

Waar ik nu met je heen wil, is dat je door je bewust te zijn van jouw gedachten, je jezelf of heel veel pijn doet of juist niet. Als je in mijn verhaal mee kunt dat vanuit gedachten een gevoel ontstaat waardoor ons handelen wordt bepaald, dan is de volgende stap misschien ook niet zo groot.

Het zijn onze gedachten waar we de verantwoordelijkheid over kunnen nemen en welke we kunnen onderzoeken om de kettingreactie en de vaak neerwaartse spiraal te doorbreken. Gedachten zijn evengoed trilling en die trillingen worden vervoerd door ons lichaam via water. Ons lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water. Nu is mijn vraag aan jou: Welke gedachten geef jij aan jouw lichaam mee? Welke trillingen worden er naar jouw cellen gedragen?

Misschien ten overvloede nog even een herinnering...

Hoe kun je je gedachten onderzoeken? Merk allereerst eens op welke gedachten er zijn en dat ze er zijn. Dat is al een grote stap. Vanuit daar kun je ze onderzoeken. Zelf heb ik daar twee methoden voor. Allereerst het 5G-schema dat veel in de Cognitieve Gedragstherapie wordt gebruikt. Door dit schema in te vullen, breng je de kettingreactie in kaart. Allereerst de Gebeurtnis, dan de Gedachten die daarop volgen vanuit waar een Gevoel, een Gedrag (handeling) en een Gevolg voortkomen.

De tweede stap van dit schema (Gedachten) is er eentje die je vervolgens verder kunt onderzoeken aan de hand van The Work van Byron Katie. Vier vragen die jouw gedachten aan de tand voelen. In dit filmpje vertelt zij daar zelf meer over.

Jij bent jouw gedachten niet. Je hebt de keuze om gelukkig te zijn en je zelfs gelukkig te denken. Er is heel veel met gedachtekracht te doen. Je kunt ervoor zorgen dat jij jouw gedachten, jouw trilling afstemt op wat je nodig hebt. Dat waar jij op bent afgestemd, dat wat jij uitstraalt, jouw trilling bepaald wat er op jou afkomt. Heb je negatieve gedachten? Dan trek je negativiteit aan. Dat kan dus anders. Misschien heb je wel eens gehoord van de Wet van Aantrekkingskracht (The Secret). Je trekt aan wat je uitstraalt en krijgt altijd dat wat je nodig hebt. Bedenk eens voor jezelf wat jij te melden en te vragen hebt.

Zo, genoeg stof tot nadenken. Ik hoop dat het je een eindje op weg helpt bij het vinden van jouw eigen vibe, trilling, klank, geluid. In mijn lessen en workshops vertel ik altijd iets over water als informatiedrager en er komt zelfs een Klankweekend aan waarbij ik je samen met Ilonka (sjamaan) en Bram (sound healer) mee op reis neem om jouw stem, klank, geluid en trilling te vinden in de stilte en stilte te vinden in jou.

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten!

Lieve groet en namasté~*


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page