top of page
  • Vera

Yin Yoga & Ogen


De huidige lessenserie staat in het teken van de energieën van de lente op weg naar de zomer. Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zijn aan de lente de meridianen van lever en galblaas gekoppeld. Deze twee meridianen hebben de afgelopen weken aandacht gekregen. De TCG verbindt aan ieder meridiaankoppel en dus aan ieder seizoen een zintuig. De komende week zullen de lessen in het teken van "de ogen" staan.

"Het menselijk oog is een waarnemingsorgaan dat gebruikmaakt van licht om een beeld door te geven naar de hersenen." (Bron: Wikipedia)

In het oog zit - net zoals in een fotocamera - een lenzenstel, een diafragma en een lichtgevoelige filmplaat. Het oog heeft twee lenzen: het hoornvlies (cornea) en de eigenlijke lens (ooglens). Tussen de twee lenzen bevindt zich het diafragma: de pupil (regenboogvlies). Aan de binnenkant van de oogbol ligt de gevoelige filmplaat: het netvlies (retina). Het lenzenstelsel zorgt ervoor dat op het netvlies een scherpe afbeelding komt. Vervolgens wordt het beeld op het netvlies omgezet in elektrische signalen. Deze signalen worden door de oogzenuw naar de hersenen geleid. De oogzenuw is te vergelijken met een elektrische verbindingskabel tussen de ogen en het ziencentrum van de hersenen, dat in het achterhoofd ligt. Pas in de hersenen worden we ons bewust van de voorwerpen die we zien. (Bron: Oogziekenhuis)

Houd je ogen gezond - Op Gezondheidsnet en Goed voor Ogen vind je tips als ook recepten om je ogen gezond te houden en op die manier een frisse blik op de wereld te houden. Ook Oogyoga zou je hierbij kunnen helpen. Hieronder zie je hoe je dit kunt doen.

Inzicht - Wanneer je de realiteit onder ogen ziet, de wereld ziet zoals ze is en (een deel daarvan) begrijpt, wordt dat inzicht genoemd. Meditatie kan je helpen de wereld oordeelloos te observeren en op die manier inzicht te krijgen en te vergroten. Voor mij heeft Vipassana meditatie daar een grote bijdrage aan geleverd. Deze manier van meditatie wordt ook Inzichtsmeditatie genoemd.

Yin Yoga - Deze week krijg je de mogelijkheid een aantal yin yoga houdingen eens van een andere kant te bekijken. Ontdek wat een houding met je doet als je deze net iets anders dan anders uitvoert, wat er zich aandient aan de linker- en rechterzijde van je lichaam, welk begrip je ontvangt van jezelf. Neem een kijkje aan de binnenkant van je ogen en krijg zo meer inzicht in hoe jij omgaat met jezelf en vanuit daar met de wereld om je heen.

Wil je ervaren wat Yin Yoga met je doet?

Je bent van harte welkom voor het volgen van een proefles of losse les in de huidige lessenserie.

Heb je een vraag over of Yin Yoga voor jou geschikt is of wil je iets anders weten?

Neem gerust contact op om jouw vraag te bespreken.

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten!

Lieve groet & Namasté, Vera


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page