top of page
  • Vera

Inzicht | Wat zie jij als grootste probleem in deze wereld?


Een aantal weken terug, besloot ik de geplande workshops af te blazen. Eerder zou het me enorm veel stress opleveren en zou ik mezelf kapot analyseren om tot de conclusie te komen dat het allemaal aan mij lag, ik niet goed genoeg mijn best had gedaan en zelfs niet goed genoeg zou zijn. Deze keer ging het met alle gemak en dat gaf enorm veel ruimte!

Ik keek in mijn evenementenlijst op Facebook om te zien waar ik mezelf op "geïnteresseerd" had gezet. Een titel sprong er uit en voelde als een harde JA! "Vind/Ontdek jouw WHY." Daar ging ik dan, zondagmiddag op de fiets naar Apeldoorn, onderweg naar een beleving die mijn ogen weer opende.

Twee dames vertelden hun verhaal, over hoe zij gekomen waren tot waar ze nu zijn en welke beslissingen zij hadden genomen. Je kent dat wel, zo'n gebeurtenis waarna je besluit dat het anders moet en dat niets je in de weg lijkt te staan en het hele universum met je meewerkt. Ook ik heb een aantal van die momenten in mijn leven gekend. De herkenning was heel groot, ik werd helemaal meegezogen in hun verhalen.

Na ieder stuk verhaal, kregen we een opdracht. En het was de laatste opdracht die mij enorm veel inzicht heeft gegeven. De vraag was "Wat zie jij als grootste probleem in deze wereld?" waarna ons werd gevraagd 2 minuten intuïtief te schrijven. Je schrijft dan alles op wat er in je hoofd omgaat, echt alles. Ik kwam tot de conclusie dat ik verbinding mis. Dat het ons zo lastig wordt gemaakt om in contact te zijn met onszelf, met ons lichaam en vanuit daar met de wereld om je heen. Dat er zo enorm veel regels zijn die het bijna onmogelijk maken te luisteren naar wat je hart je ingeeft.

Wat daarna gebeurde, was magisch en logisch tegelijk. Want, wat jij als grootste probleem in de wereld ziet, is wat jij het meest mist in jouw eigen leven. De wereld is een projectie van jou. Het was me al zo vaak gezegd, dat een betere wereld bij jezelf begint, dat je eerst voor jezelf moet zorgen en dan voor een ander, eerst van jezelf moet houden en dan van een ander, eerst jij en dan de rest... Maar deze kwam heel hard binnen. Ja, ik mis verbinding... met mezelf!

De dagen ervoor was de verandering al ingezet. Ik had mijn reiki beoefening en dagelijks yoga nidra weer opgepakt en ik had Facebook, Messenger en Paginabeheer van mijn gsm gehaald. Deze eye-opener als ook de aflevering van Zondag met Lubach die bewuste zondagavond maakte dat ik ook van Facebook ben gegaan. Ik wil verbinden, met mezelf en vanuit daar met de wereld om me heen. En dat kan ook via andere kanalen. Liever offline en liever de banden met de mensen die er nu zijn versterken dan me in de anonimiteit te begeven en niet te weten wie ik of al die anderen zijn.

Het gaf rust. Het geeft rust. En ook de focus waar ik naar op zoek was. Ik weet weer waarvoor ik het doe en dan is iedere stap die ik zet de juiste. Als ik mijn ogen maar openhoudt, want struikelen is ook voor mij weggelegd...

Met dank aan Sietske van Kwestie van Geluk en Anne van Zin in Verandering

Lieve groet & Namasté,

Vera


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page