top of page
  • Vera

Thema | Lente & Emotie


De huidige lessenserie staat in het teken van de energieën van de lente op weg naar de zomer. Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zijn aan de lente de meridianen van lever en galblaas gekoppeld. Deze twee meridianen hebben de afgelopen weken aandacht gekregen. De TCG verbindt aan ieder meridiaankoppel en dus aan ieder seizoen een emotie.

Lichaamstaal Zoals gezegd, zijn aan de lente de energielijnen van de lever en de galblaas gekoppeld. Er is een aantal uitdrukkingen in de Nederlandse taal waarin lever en gal voorkomen en die de emotie van de lente mooi weergeven:

- Wat heb jij op je lever?

- Is het niet eens tijd om gal te spuwen?

Irritatie, frustratie, boosheid en woede... Energie wil in beweging zijn, maar vaak zit ze ergens in ons lichaam opgeslagen. Allerlei overtuigingen en gedachten houden het tegen om de energie in beweging te laten zijn. Het zou ongepast niet, het hoort niet, het mag niet, het is niet nodig. Iedereen vindt er wel iets van en heeft door eigen overtuigingen patronen ontwikkeld. Soms kom je op een punt dat je niet meer anders kunt en dan spat je uit elkaar van woede. Het is ook voor jou heilzamer om dit te leren doceren.

In balans Door de meridianen van de lever en de galblaas weer in balans te brengen, komt er een kracht vrij waardoor er meer ruimte komt voor compassie en vriendelijkheid voor jezelf en vanuit daar ook voor de wereld om jou heen. Om alles wat er is welkom te heten, om ook deze energie onder ogen te komen en weer in beweging te laten zijn, zal hier aandacht worden gegeven in de meditatie en tijdens de yin yoga houdingen. Je krijgt de kans en de tijd om te onderzoeken, te ontdekken en te ontmoeten wat er op dit moment in jou aanwezig is.

Yin Yoga De houdingen van deze week zullen met name de houdingen zijn met een dierennaam. Denk aan de vlinder, de kikker en de libel. Aan de hand van het boek "Als dieren spreken konden" van Christiane Beerlandt nemen we een kijkje in hun leven en de boodschap die zij voor jou hebben als het gaat om het verwelkomen en verwerken van emotie(s).

Wil je ervaren wat Yin Yoga met je doet?

Je bent van harte welkom voor het volgen van een proefles of losse les in de huidige lessenserie.

Heb je een vraag over of Yin Yoga voor jou geschikt is of wil je iets anders weten?

Neem gerust contact op om jouw vraag te bespreken.

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten!

Lieve groet & Namasté, Vera


212 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page