top of page
  • Vera

Haken | Lentefair Kasteel Hoekelum


De afgelopen jaren heb ik een hele voorraad aan sjaals, armbandjes, sleutelhangers, dromenvangers en meer gehaakt. Het werd tijd om die eens aan het grotere publiek te tonen en daarom huurde ik een halve kraam voor de Lentefair van Differenzz-events.

Jaren terug is er een periode geweest dat ik soms wekelijks op een markt stond. Ik bakte taarten waar ik zelf wel tegen kon. Zonder geraffineerde suiker en met speltmeel. Toen ik merkte dat ik niets meer uit handen kreeg en nadat er carpaaltunnelsyndroom en ulnaropathie gediagnosticeerd werden, ben ik ermee gestopt. Gelukkig komt er tegenwoordig wel weer wat uit mijn handen. Dit keer geen taarten, maar kan ik mijn ei kwijt in haken.

In alle vroegte vertrok ik met een volgeladen auto vanuit Ede naar Bennekom. De zon was al op en het was prachtig weer. Daar heb ik enorm van genoten, want veel had ik niet te doen...

Lang verhaal kort: Ik heb niets verkocht. En dat kan me eigenlijk ook niet veel schelen. Dat laatste is uniek, want ik weet alles prima op mijzelf te betrekken. Dat doe ik nu ook deels, maar... ik zie ook factoren die buiten mij om liggen.

Naast dat ik merkte dat ik er door omstandigheden niet te veel energie voor had om mensen te enthousiastmeren, stond de kraam op een heerlijk plekje, maar niet strategisch. Mijn buurvrouw met wie ik de kraam deelde, beaamde dat. We stonden net uit de loop en bijna voor ons stond een grote boog. Hoe handig we ook onze kraam en meer hadden ingericht en uitgestald, het werd hem niet. Mensen keken er vaak net langs.

Daarnaast stond er tenminste nog een iemand anders die haakwerk verkocht, meer aan het begin. Ik heb het zelf niet gezien en vind het natuurlijk helemaal prima. Er is goed rekening gehouden door de organisatie dat er veel verschillend aanbod zou zijn. Maar ja, wie heeft er zin in sjaals als het warmer is dan 25 graden?

Ik heb er financieel misschien niets aan over gehouden, maar wel op andere fronten. Zo is er nog iemand geweest die mij benaderde voor een ander evenement. Daar ga ik binnenkort eens induiken. En het allerleukste was een mevrouw, van ik denk zeker in de 80, waar ik na de Lentefair nog bij op visite ben geweest. Ze had nog wat wol van haar en haar moeder waar ze niets mee deed... Ik was vorige week nog te vinden in de Kringloopwinkel in Kortrijk. Laat ik het zo zeggen, ik hoef voorlopig niet meer om wol in welke kringloop dan ook!

Ook prettig is dat ik ein-de-lijk mijn dekentje af heb. Ik ben er een aantal jaar terug aan begonnen. Ze is gemaakt van restjes en het is een regenboogpatroon geworden. Ben er blij mee en weet ook al aan wie ik dit dekentje ga schenken.

En het fijnste van al is dat ik op mijn blote voeten in het gras heb kunnen lopen. De hele dag. Dat heeft mij enorm goed gedaan. Daar kan geen therapie tegenop. Daarover gesproken, dat is wel waarom ik zo weinig energie heb op het moment. Ooit van een "zwarte hond" gehoord?

Hoe dan ook, ik kijk uit naar een volgende markt. Eens kijken naar wat de volgende wordt...

Lieve groet & Namasté, Vera


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page