top of page
  • Vera

Thema | Tong & Spreekwoorden


De huidige lessenserie staat in het teken van de energieën van de lente op weg naar de zomer. De eerste zes lessen stonden in het teken van de lente. Aan de lente zijn de meridianen van lever en galblaas gekoppeld. De laatste vier lessen zullen de energieën van de zomer aandacht krijgen: hart en dunne darm.

Aan ieder meridiaanpaar is een zintuig gekoppeld en dat is in dit geval de tong. Dit en meer is ook terug te vinden in de Nederlandse taal. Verschillende spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen gaan over een lichaamsdeel en dat is niet voor niets! Deze week nemen we een aantal onliners ter harte en krijg je alle kans te onderzoeken en te ontdekken wat deze uitspraken voor jou betekenen.

Alvast een tipje van de sluier...

* Het hart op de tong hebben

* Maak van je hart geen moordkuil

* Een kronkel in je darm hebben

Kom in contact met jouw onderbuikgevoel en luister naar wat jouw hart je ingeeft!

Wees welkom om te ontdekken wat yin yoga voor jou kan doen.

Ik ben deze week wat later met het schrijven van een blog over het thema van deze week, maar je bent deze week nog van harte welkom om op donderdagavond in Ede deze les komen ervaren. Mocht dat niet lukken, wees dan vrijdagavond welkom voor Yin XL met Harp of een van de volgende lessen in de komende weken.

Reserveer jouw mat door een mail te sturen naar vera.connectyin@gmail.com of meld je aan voor een les yin yoga, Yin XL, een andere les of een workshop.

Lieve groet & Namasté, Vera


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page