top of page
  • Vera

Thema | Winter - nier & blaas


De komende weken gaan we een reis maken langs de belangrijkste meridiaanparen. De eerste stop zal zijn bij het meridiaanpaar nier & blaas dat gekoppeld is aan het seizoen de winter.

Nier & Blaas energie - De nier en blaas energie werken samen. Stimuleer je de een dan stimuleer je automatisch de ander. Er is van dit koppel een yin en een yang energie. In dit geval is de nier de yin energie en de blaas de yang energie. Ze helpen bij de afvoer van overtollige stoffen uit ons bloed en ze zijn verbonden met de waterhuishouding in ons lichaam.

Winter - Aan ieder meridiaankoppel is een seizoen gekoppeld. Voor de nier & blaas energie is dit de winter. Een seizoen van inkeer, eens nagaan wat je vergaard hebt en wat daarvan mag overwinteren. Jouw bodem rust geven en voeden om daar in het volgende seizoen zaadjes in te planten en deze tot groei en bloei te laten komen.

Water - Naast een seizoen, is er ook een element aan ieder meridaanpaar toe te schrijven. De nier en blaas energieën zijn gekoppeld aan water, dat ook staat voor gevoel en dat ook een prima informatiedrager is. Mensen bestaan voor een groot deel uit water en dagelijks stellen we ons bloot aan heel veel prikkels van buitenaf maar ook van binnenuit. Ga eens voor jezelf na welke informatie jij aan jouw water meegeeft...

Angst & Vertrouwen - De nier en blaasmerdiaan geven ons doorzettingsvermogen en levensdrang. Wanneer deze energieën uit balans zijn, kan het zijn dat je een heftige angst ervaart en dat deze je hele leven overneemt. Het is ook energetisch gezien dat in onze nieren "jing" is opgeslagen. Iedereen krijgt bij de geboorte een pakketje levensenergie mee, "jing", en dit mindert gedurende de jaren. Maar ook als we een levensstijl hanteren die niet bij ons past, vermindert deze energie. Dat kan zorgen voor angst, oververmoeidheid en burnout. Door op een gezonde manier aandacht te geven aan jezelf, het vertrouwen in jezelf en het leven te herwinnen en terug te vinden, kom je meer in balans.

Yin Yoga - De houdingen van deze week brengen de energielijnen van nier en blaas in balans. Je leert meer over wat de winter met jou doet, wat je hiervan en van jezelf kunt leren en je brengt nieuwe informatie tot in iedere cel van jouw lichaam. Je bent van harte welkom dit zelf te komen ervaren. Reserveer jouw mat en ga mee op reis!

Lieve groet & Namasté,

Vera


136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page