top of page
  • Vera

Volg je Natuur


Vorige week had ik het ware genoegen om een yogales van Simone (Ahimsa Yoga) waar te nemen. Simone geeft naast haar yogalessen ook workshops samen met Ans onder de naam Volg je Natuur en ik mocht in ruil een keer mee. Dat was een nog waarder genoegen dan het waarnemen van haar les!

Het was een heerlijke zondagochtend. Bijna jammer dat ik de elektrische fiets nog niet in mijn bezit had, anders was ik naar Wekerom gaan fietsen. Vanaf de afgesproken plek, doken we meteen het bos in en al snel kwamen we op een prachtige locatie aan waar Simone met ons Tai Chi deelde. We wandelden verder, in stilte en als je dacht dat het eerste plekje prachtig was, dan was deze plek adembenemend mooi... Het was echt thuiskomen in rust en de hele wereld leek het met ons eens te zijn. De dieren namen deel aan onze gesprekken.

Na aangekomen te zijn in het bos en wat yogahoudingen later, nam Ans ons mee op een Frisse Blik wandeling. Het is toch wonderlijk hoe vertragen en echt de tijd nemen om te kijken je blik kan veranderen. Er is zo veel meer dan dat je in eerste instantie ziet...

Het half uur stilte daarna was ook enorm welkom. We mochten een plekje zoeken en op het teken van de klankschaal moesten we terug. Ik vond een plekje in het bos en zette mij neer op het mos. Steeds schrok ik op, want ik herinnerde me de minstens twee keer dat ik door mijn baas uit bed werd gebeld. Mijn gsm, die als wekker fungeerde, liet me meermaals in de steek. Of niet? Eigenlijk wist mijn gsm beter dan ik wat ik werkelijk nodig had... Evengoed zat de schrik goed in mijn lijf. Had ik de klankschaal gemist? Was ik niet te ver weg gaan zitten? Zouden ze me komen zoeken? Door weer vertrouwen terug te winnen en daarin de ontspanning te vinden, werd het rustiger.

Heel veel inzichten later, vertrokken we weer naar de eerste locatie, daar waar we elkaar voor het eerst ontmoetten. Het was een prachtige dag, met een heel veilige bedding, die heeft veel gegeven heeft. Ans en Simone hebben hun liefdevolle energie neergezet om iets heel waardevols mee te geven. Echt een aanrader voor wie nog dichter bij zichzelf en zijn eigen natuur wil komen. Een weldaad aan rust, ontspanning, stilte en helende natuur.

Wil je weten wanneer de volgende keer is?

Neem een kijkje op Volg je Natuur.

Lieve groet & Namasté, Vera


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page