top of page
  • Vera

Thema | Nazomer - maag & milt


De komende weken gaan we een reis maken langs de belangrijkste meridiaanparen. Via de winter, lente en zomer zijn we nu bij de nazomer beland. Een seizoen tussen de uitbundige zomer en de nostalgische herfst in. Een moment van beginnende inkeer. Ideaal om eens stil te staan bij wat er tot groei en bloei is gekomen in de zomer en wat er met de wind mag wegwaaien. De volgende lessenserie krijg je meer tijd om dit te beleven en te ontdekken als ook kom je meer te weten over de psoas, de spier van de ziel.

Aan deze tijd van het jaar is vanuit de 5-elementenleer het meridiaankoppel maag en milt gekoppeld. Maag en milt energie zorgen voor aarding, wat nodig is na de extraverte zomer op weg naar de meer introverte herfst. Hierdoor komt er meer balans en evenwicht in je leven waardoor je je zekerder voelt, geconcentreerder en meer tevreden bent.

Verloop van de maagmeridiaan

Verloop van de miltmeridiaan

Beide organen helpen bij de verwerking en vertering van voeding in de breedste zin van het woord. De maag ontvangt het voedsel en zorgt voor een eerste scheiding van wat we als bouwstoffen kunnen gebruiken en wat er als afvalstof kan worden afgevoerd. De milt zorgt ervoor dat onze voeding getransformeerd wordt tot stoffen die we herkennen en kunnen opnemen.

Wanneer de meridianen van de maag en de milt niet voldoende in evenwicht zijn, voel je je ongegrond en is de kans groot dat je veel piekert en in je hoofd zit. Je kunt dat ervaren als een steen op of een knoop in je maag. Misschien wordt je iets in de maag gesplitst en draait daar je maag van om.

YIN YOGA - Wil je ook jouw energiebanen in balans brengen en zo meer rust en ontspanning ervaren? Je bent van harte welkom! Lees hier verder over waar en wanneer je kunt komen yinnen.

Lieve groet & Namasté,

Vera


204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page