top of page
  • Vera

Thema | Herfst: long & dikke darm


Nog twee weken maken we een reis langs de belangrijkste meridiaanparen. Via de winter, lente, zomer en nazomer zijn we nu aangekomen bij de herfst. Een moment van beginnende inkeer. Maar ook een seizoen waarin het flink kan waaien. Zie het als een frisse wind die de afgevallen bladeren meeneemt. Neem een moment om eens na te gaan wat mag wegwaaien en waar er in jou een flinke storm woedt, terwijl jij in het oog van de orkaan blijft. En laat de regen ondertussen meenemen wat je niet meer nodig hebt, laat het van je afstromen.

Aan het meridiaankoppel van long en dikke darm is het element lucht, ether of metaal gekoppeld. Adem staat hierbij centraal en de neus en geur. Juist in dit seizoen is het belangrijk goed gegrond te blijven omdat je anders letterijk wegwaait. Daarnaast is warmte en rust belangrijk om jezelf in balans te houden. Want in de herfst is het koud, nat en winderig. Verzorg jezelf dus goed!

Verloop longmeridiaan

Verloop dikke darm meridiaan

De longmeridiaan zorgt via de inademing voor nieuwe levensenergie. Door de uitademing verwijder je afvalstoffen uit jouw lichaam. De dikk darm meridiaan helpt de longmeridiaan door te veel aanwezig vocht op te nemen en het regelen en uitscheiden van afvalstoffen. Wanneer deze energieën niet in balans zijn, kan het zijn dat je moeite hebt met het loslaten of uiten van verdriet en pijn. Omdat je vasthoudt (afvalstoffen in de breedste zin van het woord), voel je je misschien was negatiever of zelfs depressief. Er is een verbinding tussen jouw darmen en jouw brein. Er wordt in jouw darmen een stofje aangemaakt dat een grote rol speelt bij ontspanning, harmonie, rust en het ervaren van geluk. Yin Yoga helpt bij het aanmaken hiervan. Tijdens de volgende lessenserie gaan we hier nog wat dieper op in.

YIN YOGA - Wil je ook jouw energiebanen in balans brengen en zo meer rust en ontspanning ervaren? Yin Yoga helpt ook bij het aanmaken van dat geluksstofje en zorgt voor meer rust in heel jouw lichaam. Je bent van harte welkom! Lees hier verder over waar en wanneer je kunt komen yinnen.

Lieve groet & Namasté,

Vera


588 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page