top of page
  • Vera

Yin Yoga houding | Butterfly


De houdingen in Yin Yoga hebben meestal een dierennaam meegekregen. Dit is om verwarring met andere vormen van yoga te voorkomen en omdat de houdingen in yin yoga anders worden benaderd. Je blijft langer in een houding en werkt niet met je spieren maar met je bindweefsel.

In deze serie van blogs neem ik je mee langs een aantal Yin Yoga houdingen.

Er is een houding waar ik eigenlijk al mijn lessen mee begin en dat is de houding met de naam Butterfly. En dit is waarom:

* De Butterfly nodigt uit om in je eigen bubbel te zijn en nog meer naar binnen te keren

* Alle meridianen worden in deze houding in balans gebracht

* Het is een relatief makkelijke houding die voor weinig mensen problemen oplevert

* De houding is zittend, er zijn alternatieven en mogelijkheden om te ondersteunen, en laat je direct ervaren hoe belangrijk het is om alle spieren te ontspannen en de zwaartekracht het werk te laten doen

Soms pak ik er het boek "Als de dieren spreken konden" van Christiane Beerlandt er bij om te ontdekken welke boodschap een dier je wil geven. En in het geval van de vlinder gaat het om het niet langer wachten op transformatie. Je kunt je blijven verschuilen achter allerlei excuses, maar nu is het tijd om te gaan voor wat je altijd al had willen doen.

Je komt als volgt in en uit de houding:

* Je komt zitten op de mat of iets verhoogd op een dun kussen of opgevouwen deken (dit laatste helpt je bekken te kantelen en dat kan helpend zijn bij een vooroverbuiging)

* Je plaatst je voetzolen tegen elkaar aan en breng je knieën naar buiten zodat er een diamantvorm ontstaat

* Kom met een ronde rug naar beneden tot daar waar je een beetje weerstand ervaart in de vorm van een rek of een druk. Ga niet verder dan jouw grens, zorg dat je kunt blijven doorademen, verzachten en ruimte kunt maken.

* Blijf tenminste 3 minuten in deze houding, blijf je bewust van je adem.

* Kom uit de houding door je bovenlichaam wervel voor wervel omhoog te laten komen, je hoofd als laatst en kom daarna rusten op de ondergrond om de nawerking van deze houding te ervaren.

Wil je meer begeleiding? Wil je weten wat de alternatieven zijn of hoe je jezelf nog beter in deze houding kunt ondersteunen of begeleiden? Je bent van harte welkom deze en andere houdingen te komen ervaren in een van mijn lessen, maar zoek ook gerust eens op yin yoga in jouw eigen woonplaats. Er zijn vast docenten die jou hierin prima kunnen begeleiden.

Lieve groet & Namasté,

Vera


153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page