top of page
  • Vera

Fascie Yoga


Vanaf donderdag 10 januari 2019 ben je welkom voor fascie yoga bij De Binnenplaats in Ede.

Fascie is de Latijnse benaming voor bindweefsel. Dit weefsel zorgt zowel voor stevigheid als voor soepelheid in ons lichaam en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Wanneer er knopen in dit weefsel ontstaan, kan dat pijn opleveren door het hele lichaam heen. Zo kan het zijn dat je last hebt van je linkerschouder en dat de oorzaak in je rechterheup zit.

Door jezelf te ontknopen, geef je het bindweefsel weer ruimte te geven om door te stromen en vrij te zijn. Dit gaat niet van de een op de andere dag omdat bindweefsel traag reageert en tijd nodig heeft om aan de nieuwe situatie te wennen. Toch zul je al na 1x fascie yoga verschil kunnen ervaren.

Tijdens fascie yoga wordt het bindweefsel gestimuleerd door middel van rustige, trage, langzame oefeningen in combinatie met zachte foamrollers en therapieballen. Hierdoor wordt spanning, stress en emotie die zich hebben opgeslagen, specifiek in het bindweefsel, het lichaam uitgerold.

Deze methode heb ik in 2017 ontdekt en zelf mogen ervaren. Het is een mooie aanvulling op yin yoga waar ook het bindweefsel centraal staat. Ik heb gevoeld hoeveel ruimte er nog te winnen is in ons lichaam en hoe deze methode kan bijdrage aan een pijnvrij(er) bestaan en leven. Laat lichaam, geest en spirit weer op een lijn liggen en leren samenwerken ten gunste van jou.

Heb jij pijn- en/of stressgerelateerde klachten? Zit je vaker in je hoofd/gedachten en wil je meer naar je gevoel en lichaam? Toe aan ontspanning, plezier en beweging?

Vanaf donderdag 10 januari 2019 iedere donderdag

Lestijd: 18:30 - 19:45u

Locatie: De Binnenplaats, Padberglaan 18, Ede

Lieve groet & Namasté,

Vera


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page