top of page
  • Vera

Stilte...


Stilte…

Waar vind je die tegenwoordig nog? Wat is stilte? Wat doet stilte met je? Wat betekent stilte voor jou?

Tijdens deze mini retraitedag krijg je alle tijd te beleven en te voelen wat stil zijn met jou doet en wat het bij je teweegbrengt. Door middel van yoga, ademhaling en meer ontdek je wat terugtrekken in jezelf voor grote meerwaarde kan hebben in een wereld die continue aanstaat.

Op zondag 21 april is het Pasen, de zondag na de eerste volle maan na de lente equinox. Deze staat op vrijdag 19 april in het teken Schorpioen. Deze volle maan wordt ook wel “de Maan van het Ontwaken” genoemd. De natuur is volop in bloei; bomen, bloemen en planten komen volledig tot bloei, de zaden zijn tot in volle potentie tot uiting gekomen. Wat in jou mag verder groeien? Wat mag er in jou nog meer ontwaken? Waar wil jij jouw energie aangeven om voor nog meer vruchten te zorgen?

Er wordt gezorgd voor soep, thee en lekkers. Mocht je behoefte hebben aan meer, neem dit gerust mee. Er is een koelkast en de mogelijkheid iets op te warmen (kookplaat).

Kom je samen met ons stil zijn?

Deze dag wordt georganiseerd door...

Jacqueline Arnold: Al heel jong had ik een fascinatie voor het menselijk lichaam. Ik deed aan bewegingstheater en schilderde grote doeken van lichamen die in elkaar overvloeiden. Op de academie heb ik het kijken naar en afbeelden van lijven uit kunnen diepen. Maar, middels yoga ontdekte ik voor het eerst het lijf van binnen te ervaren. Het is ontzettend indrukwekkend hoe verbonden lichaam en geest zijn: voel eens wat het met je doet om in elkaar gedoken te zitten, of juist rechtop te staan. Je geest en je lijf werken samen en beïnvloeden elkaar. Yoga is een manier om lichaam en geest te harmoniseren.

Inmiddels werk ik met veel plezier en passie als beeldend kunstenaar, coach, en docent Dru Yoga. Qua persoonlijkheid herken ik me zowel in een artistieke introverte dromer als een extraverte enthousiaste tovenaar. Ik hou van in mijn eentje werken, denken en door het bos struinen. Maar ik verlies me ook graag in samenwerkingsprojecten en de mensen om me heen.

Stilte is een element dat binnen- en buitenwereld met elkaar in overeenstemming brengt. Alles mag in de juiste samenhang aanwezig kan zijn. Stilte is een medicijn, zo ervaar ik het zelf. Gedeelde stilte is, in het begin, een beetje spannend. Na het wennen en comfortabel zijn in de stilte van jezelf en de mensen om te je heen is het een heel krachtige ervaring die je nog weken een gevoel van bedding kan geven.

Dru Yoga is een vloeiende beweging die stilte en actie met elkaar verbindt. Ze staat bekend als: “de Yoga van het Hart”. Zelf vind ik het pareltje onder de yoga. Kenmerkend zijn de vloeiende bewegingsreeksen en zachte houdingen. Het is een fijne toegankelijke manier van bewegen die uitnodigt tot bezinning, rust en aandacht. Ik gebruik Dru Yoga als middel om meer te voelen en naar binnen te keren, vertraging is daarin een kernbegrip.

De laatste tijd ben ik aan het spelen met verschillende ademtechnieken gebaseerd op vertrouwen, overgave en zachtheid.De ontspanning waar dat toe uitnodigt laat ik je graag ervaren. Ik heb een manier van ademen en bewegen ontdekt waarin doen en zijn dichter bij elkaar komt te liggen. Je komt daarmee dieper bij je natuurlijke alignment en aanwezigheid. Als vanzelf wordt je houding rechter en soepeler, je ademhaling zachter je gedachten ruimer.

Vera Develing: Mijn naam is Vera (*1982, Ede) en via grote omwegen ben ik terug op mijn geboortegrond. Jarenlang heb ik enorm veel spanning opgebouwd en toegelaten in mijn lichaam. Ik volgde de ene therapie na de andere. En ja, het hielp even, maar al snel kwamen de klachten terug.

Tot ik Yin Yoga ontdekte. Nu kreeg ik en al wat ik had opgebouwd de kans te ontspannen en kon ik bij de wortel van de klachten komen. Yin Yoga helpt mij herinneren aan wie ik werkelijk ben en zo ontdekte ik mijn echte waarheid in mijzelf. Dit was wat ik nodig had en heb. Hier wilde en wil ik meer over leren.

Naast Yin Yoga ben ik bekend met Vipassana meditatie en Yoga Nidra, meditatiemethodes die helpen inzien wat er werkelijk is. In stilte kom ik uiteindelijk tot rust. Als ik te lang niet in stilte ben geweest, heeft dit effect in alle lagen van mijn lichaam. Mijn denken draaft door, er ontstaan allerlei fysieke klachten en mijn energie is beneden peil. Door te gaan zitten en te zijn, komen deze wervelingen (tsunami’s) weer wat meer tot rust (kabbelend bergbeekje).

Je bent van harte welkom!

Datum: Zondag 21 april 2019

Tijd: 10 - 15u

Locatie: Zweiersdal, Weverstraat 65, Oosterbeek

Investering in jezelf: €70


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page