top of page
  • Vera

Healing Garden


Het moet 2015 of 2016 geweest zijn dat ik voor het eerst op het Healing Garden Festival was. Toen nog samen met Bram stond ik aan het strandje van het Nuldernauw en beloofden we onszelf nooit meer aan die rat race mee te doen en alleen nog maar vanuit ons hart te leven. Dat moment herinner ik me nog goed. Er is toen een zaadje geplant waarvan ik nu merk hoezeer dat tot uiting is gekomen!

Dit jaar was ik er zonder Bram. Het is vorig jaar uitgegaan. Heel pijnlijk, verdrietig en tegelijkertijd gaf het ook heel veel ruimte. Dat hij dit jaar gekozen heeft niet op Healing Garden te zijn, vond ik jammer, snap ik en het was ook helemaal goed zo. Het maakte dat ik Healing Garden op een andere manier heb kunnen beleven, waardoor ik nog meer in mijn kracht ben komen te staan en nog meer vanuit mijn hart ben gaan leven. Het was superfijn om leden van de nomadenfestivalfamilie weer te zien en echt te zien. Het was ook super om nieuwe mensen te leren kennen en weer te voelen hoe liefdevol de wereld is.

De nachten heb ik bij Jeroen in een hangmat geslapen en op zaterdag zelf enkele workshops gevolgd. De dag begon voor mij met een heel fijne Kundalini Yoga les van Vir Kaur, eindelijk, want ik kom haar al jaren tegen, maar steeds zaten de lessen helemaal vol! De workshop Stembevrijding werd vanwege de warmte omgetoverd tot iets superwaardevols, namelijk het in verbinding zijn en blijven met je zelf in contact met een ander. Kyra heeft ons daar supermooi in begeleid. In de middag heb ik een ademsessie gevolgd en dat heeft heel veel losgemaakt. Of het nou de hitte was, de hoeveelheid mensen of iets anders, het triggerde iets in mij dat eruit wilde. Superbevrijdend!

Het was superfijn om zondagochtend Yoga Nidra te mogen delen. Headset op en fantastisch goede muzikant Manish uit Nepal aan mijn zijde. Van Marloes heb ik geleerd hoe ik heel fijne, liefdevolle energie neer of in kan zetten en dat heb ik die zondag gedaan. Ik word er nog rustiger en ontspannen van. Later kwamen er mensen die om de tent heen liepen naar me toe om te vertellen hoe fijn en mooi het er allemaal uit zag. Een vriend van mij die in de tent lag met zijn hondje, gaf aan dat het zo bijzonder was dat zijn hondje zo rustig bleef liggen. Tja, zeg maar hoe het komt :)

Volgend jaar ben ik er graag weer bij! Ik heb maar vast een mail gestuurd. Sowieso om yoga te geven, misschien ook wel ademcoaching en tegen die tijd geef ik ook Lomi Lomi, een Hawaiaanse ontspanningsmassage. Een massagetafel heb ik al vanwege de sessies Access Bars en Reiki, dus wat houdt me nog tegen? Ik ga eens kijken of er meer festivals zijn waar ik yoga en behandelingen kan geven.

Nu duik ik voor een tijdje onder de radar om alles tot nu toe wat meer te integreren, te ontladen en op te laden. Een weekendje aan zee, een weekje Ardennen met mijn nieuwe vriend en daarna twee weken met boeken, yogamat en vouwfiets in mijn uppie naar een AirBnB net over de grens in Duitsland. Kijk er erg naar uit om me weer te inspireren voor de lessen die in september starten. En ook om een experiment op mezelf toe te passen. Als het werkt zoals ik verwacht, dan zoek ik voor in september proefpersonen... daarover volgt binnenkort meer!

Heel mooie zomer en graag tot binnenkort weer!

Ontspannen groet & Namasté,

Vera


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page