top of page
  • Vera

Adem | Wisselende neusademhaling


"Ik heb de afgelopen twee avonden deze ademhaling beoefent en ik het zo enorm goed geslapen!"

"Het ging een beetje kriebelen op mijn hoofd, dat was zo ontspannen..."

"Na het beoefenen voelde ik me veel rustiger en helderder in mijn hoofd."

Zo maar enkele reacties na het beoefenen van de wisselende neusademhaling. Het is een eeuwenoude methode (nadi sodhan pranayama) en door hem te beoefenen zul je merken wat het met je doet. Dat kan ik je van te voren wel vertellen, maar ik geloof in het zelf ontdekken, ervaren, voelen oftewel het empirisch onderzoek.

Op mijn YouTube kanaal vind je enkele filmpjes over de wisselende neusademhaling.

Allereerst eentje waarin de manier van ademen wordt uitgelegd en waarom je deze zou beoefenen en als je op mijn kanaal verder kijkt, vind je ook een filmpje die de mogelijkheid biedt om deze pranayama voor 2 minuten te beoefenen.

Spoiler alert: Beoefen deze manier van ademen niet als je niet beter wilt slapen, als je geen rust in je hoofd wilt, niet helderder wilt denken. Je brein wordt namelijk gesynchroniseerd waardoor er meer ontspanning komt en meer ruimte voor focus en creativiteit.

Hopelijk geeft deze manier van ademen jou ook de rust die het mij brengt!

Het is voor mij zo veel fijner om mijn brein voor me te laten werken in plaats van tegen me.

Als je er vragen over hebt of er meer begeleiding bij wenst, hoor ik het graag.

Je bent van harte welkom!

Namasté en ontspannen groet,

Vera


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page