top of page
  • Vera

Regelmaat


Regularity, de tweede van de 18 -ity's, riep bij mij in eerste instantie kriebels op. Het gaf mij het idee dat dan alles altijd hetzelfde is en dat is saai. Maar zeker de afgelopen jaren waarin ik een nomadenbestaan heb geleid, ben ik regelmaat gaan waarderen. Het zorgde voor mij voor wat meer vastigheid, zekerheid. Het gaf me handvatten en ankers op de dag. Het geven van vaste lessen was daar een voorbeeld van en nu is dat uitgebreid met ook momenten gedurende de dag.

Zo geef ik regelmaat dagelijks vorm met een ochtendritueel en een avondritueel. Verder helpt het mij om na 20:00u in de avond niet meer te eten en om voldoende rusttijd in te plannen, zo nu en dan eens een wandeling te gaan maken. Ook mijn lessen kennen een opbouw waar ik maar zelden van afwijk. Het zijn rustpunten in de dag, week, maand.

Sinds kort werk ik weer als oproepkracht in de kinderopvang. Zeker op babygroepen is regelmaat aan de orde van de dag. Het is zo mooi dat, ondanks dat ze echt nog geen klok kunnen kijken, wel weten en aangeven wanneer ze honger hebben en willen slapen. Ook de seizoenen komen en gaan met zekere regelmaat. Is dat saai? Voor mij niet. Ze hebben allemaal iets moois te bieden en kwaliteiten die ik ook op dat moment in mijzelf laat groeien en laat zijn.

Onlangs is er bij mij de ziekte van Lyme ontdekt. Naast een aantal wekelijkse consulten en het letten op voeding, maakt ook het nemen van supplementen deel uit van de behandeling. Om zo bewust en dagelijks met mijn gezondheid bezig te zijn, om goed voor mezelf te zorgen, dat doet wat met me. Dat is ook wel iets dat ik ga blijven doen. Gewoon omdat het goed voelt en het me blij maakt.

Regelmaat betekent voor mij een soort houvast in een wereld die continue verandert om zo dichterbij en dichter met dat ene te zijn dat niet veranderd, dichterbij en met mijzelf. De rituelen die ik beoefen dragen daar allemaal aan bij. Het was echt heel fijn om te nomaden, maar ik merk nu hoeveel meer rust en structuur het geeft om een aantal vast vierkante meters thuis te kunnen noemen. Dat vanuit daar ook mijn spirituele beoefening verdiept is en ik er echt nog gelukkiger van word.

De komende week staat "Absence of Vanity" centraal tijdens de lessen. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen en opent!

Wil jij het ook weten? Ik zal er later een blog over schrijven, maar je mag het ook zelf komen beleven, er zijn nog matten vrij.

Heel fijne week en je bent van harte welkom!

Ontspannen en liefdevolle groet,

Vera


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page