top of page
  • Vera

Simplicity

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020


De reis langs de 18 -itys bracht ons deze week bij "simplicity" dat vrij vertaald "eenvoud" betekent. Is dat ook wat het voor jou betekent? Wat is eenvoud voor jou? Hoe geef je er vorm aan? Hoe zou je er vorm aan willen geven of naar willen handelen? Wat kan er nog meer versimpeld worden in jouw leven? Wat gebeurt er als je je leven nog simpeler en eenvoudiger zou laten zijn? Hoe kan het allemaal nog gemakkelijker?

Allemaal vragen waarop mogelijk (en hopelijk) tijdens de les van afgelopen week meer inzicht, bewustzijn en antwoorden zijn gekomen. Hoe simpeler het leven, hoe dichter je bij jouw kern en de essentie komt. Zonder poespas, verhalen, tralala. Een glimps achter het gordijn van illusies, maya, sluiers, idéfixen, gedachten en ideeën nemend en steeds vaker die pure geluksmomenten ervaren. Simpelweg gelukkig zijn.

De houdingen nodigden uit om te onderzoeken hoe het nog makkelijker, eenvoudiger en simpeler kan. Hoe we ons soms in bochten kunnen wringen en onnodig uitdagen. Dat soms inspanning nodig is, maar dat ook dan ontspanning te vinden is. Tenminste, dat was mijn bedoeling en ik hoop van harte dat ze daaraan hebben bijgedragen.

Zo ook het handgebaar (mudra). Eentje die bijdraagt aan het loslaten van spanning en negativiteit, het ervaren van meer van die pure geluksmomentjes en dichterbij je eigen natuur zijn. De adem helpt hier ook enorm bij, omdat deze zonder oordeel gewoon is en alleen maar in en uit je lichaam stroomt zonder ergens iets van te vinden. Het zijn onze gedachten die het moeilijk en ingewikkeld kunnen maken. Over dat we in een houding misschien iets anders moeten kunnen. Of dat onze adem toch echt te snel gaat. Dat je je afvraagt hoe lang nog in plaats van je over te geven aan wat is. Want eigenlijk willen we soms niets anders dan gewoon even liggen. Daar heb je tijdens de yin yogales bij mij alle tijd voor en ineens gaat je hoofd met je aan de haal over dat je misschien van alles en nog wat zou moeten vinden, kunnen, willen, doen. Om dat voorbij te laten gaan, de lading te lozen, zijn je adem en het handgebaar helpend.

Volgende week weer een andere -ity. Ik kijk er al naar uit, want ik merk dat deze serie me enorm goed doet. Het brengt houvast, duidelijkheid en helderheid. Het brengt inzichten en maakt het leven echt en stuk gemakkelijker. Nog gemakkelijker, want een heleboel had ik al gerealiseerd. Dat is ook wel eens fijn om te beseffen en blij te zijn met dat wat er (al) is.

Heel mooie dag en graag tot een volgende keer!

Liefdevolle en ontspannen groet, Vera


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page