top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Adaptability

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

Het thema van vorige week. Supermooi, precies welkom en daar waar het over ging. Hoe kun jij je aanpassen aan al wat er om je heen gebeurt? Hoe wil jij je aanpassen? Waar voel je dat het niet hoeft of niet nodig is? Want ja, grenzen aangeven is ook hier nog steeds wenselijk.


Je hoeft je namelijk niet aan alles aan te passen, niet alles ok te vinden en al helemaal niet met alle winden mee te waaien. Juist de uitnodiging om het stille punt in jou op te zoeken en vanuit daar wel of niet te reageren.


Voor mij was het wel even wennen om les online te geven. Niet inspelen en invoelen op wat er gebeurt en dan maar hopen dat het is wat nodig is. Daarop vertrouwen en accepteren dat het nu is zoals het is. Het schijnt ook dat het nu niet gaat om de 'survival of the fittest' maar dat degenen die zich het best kunnen aanpassen zullen overleven. Zij die zich aanpassen aan vriendelijkheid.


En niet alleen vriendelijkheid. Het lijkt mij ook een goed idee om je af te stemmen om waar je blij van wordt. Meer tijd te nemen om dankbaar te zijn en te onderzoeken wat jij echt belangrijk vindt en wat jou gelukkig maakt. Dat werkt ook door op verschillende lagen van jouw zijn, zeker ook op jouw immuunsysteem.


Aanpassen is prima, maar blijf voelen tot waar je mee gaat. Blijf gelijkmoedig, houd je aandacht en focus helder. Dat is geen egoisme, dat is goed voor jezelf zorgen.


Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Liefdevolle en ontspannen groet, Vera

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page