top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Charity

Liefdadigheid... dat is wel een deugd die me op het lijf geschreven is! Ik deel graag met anderen en zorg er graag voor dat anderen het goed hebben. Eerder soms zelfs beter dan mijzelf en soms zelfs ten koste van mijzelf. Ik leek wel een liefdadigheidsinstelling! En dat doe ik nu anders :)


Ook deze ity mag in balans zijn. Je kunt pas echt liefdadig zijn als je ook voldoende aan jezelf geeft en als je ook voldoende kunt ontvangen. Ga eens voor jezelf na of dat voor jou ook zo is. En of het mogelijk is om jezelf voldoende te geven en of je ook voldoende mag ontvangen. Voor mij zit de crux in het laatste. Ik vind het heel moeilijk om te mogen ontvangen, daar heb ik nog heel veel winst te behalen. Ik ben het wel degelijk waard en heb mezelf toe te staan dat ontvangen niet hebberig, veeleisend of te veel gevraagd is.


Wanneer je zelf voldoende gevoed en gevuld bent en vanuit daar doorgeeft, in plaats van weggeeft, wordt iedereen daar vele malen gelukkiger van. Echt. Wanneer het bij mij uit plichtsbesef gaat of omdat het zo geleerd is, omdat het zo hoort, dan is het niet authentiek en dat voel ik in mijn hele lichaam. Dat is het me niet meer waard, dat voelt niet fijn en kan anders.


Andersom is het geen probleem. Ik vind het heerlijk om door te geven en te voelen dat iemand het helemaal kan ontvangen en omarmen. Daar zit ook al heel veel moois in. Het zou fijn zijn dat ook een ander te gunnen. Door me open te stellen om meer te mogen ontvangen, herstelt de balans zich en voel ik me meer in evenwicht. Dat is echt niet makkelijk, ik weet ook nog niet zo goed hoe, maar vertrouw er wel op dat het binnenkort vorm gaat krijgen.


Ik laat me verrassen... Kom maar door! :)

Liefdevolle en ontspannen groet, Vera

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page