top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Dat gebeurt mij niet!

Deze week is het vakantie. Dus even geen "namas-thee" en ook geen blog over een van de 18 ity's. Wel Yin Yoga met Yoga Nidra en iets anders dat ik met jullie wilde delen.


Zonder in detail te gaan, ken je het misschien wel. Dat je iets van iemand hoort of ergens over leest of iets ziet dat je zo enorm raakt, dat je jezelf voorneemt dat je dat nooit en te nimmer zal overkomen. "Dat gebeurt mij niet!" Zoiets doe jij echt niet, je gaat het in alle kleuren en geuren voorkomen. No way, José. Want hoe kan het ooit gebeuren, je let wel 10x op...


Tja, dat dacht ik dus ook.


Tot precies dat waar ik een dag ervoor nog over hoorde, mij ineens voor ogen stond. Het gebeurde mij dus wel. Hoe het het kon gebeuren, waarom het is gebeurd, wat er is gebeurd... het doet er allemaal niet toe. Het is gebeurd en dat is op zich al heftig genoeg. Je weet ook pas hoe je handelt, wat je zegt of zult doen als het gebeurt. En zelfs dan hoeft het blijkbaar nog geen schoonheidsprijs te verdienen, ook dan kunnen er zeker fouten worden gemaakt.


Je kunt het je niet voorstellen, pas op het moment zelf weet je het. Echt. En vanaf daar is het oppakken en ervan leren, groeien, doorgaan. Ik kies ervoor mijn leven er niet door te laten lijden noch leiden. Geen van twee. Ik kies ervoor te voelen en mezelf te verbeteren. Het maakt mij geen slecht persoon. Het krenkt mij niet tot op mijn ziel, want mijn ziel kan niet gekrenkt worden. Die is heel en blijft heel.


Tuurlijk voel ik me super stom en ook enorm schuldig. Maar ik bén niet super stom en ik bén niet enorm schuldig. Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ja, er zijn allerlei redenen te bedenken waarom het is gebeurd, maar die doen er niet toe. Het is gebeurd en door het echt onder ogen te zien, het te doorvoelen, aan te gaan en ermee te dealen, kan het alleen maar beter worden.


Liefdevolle groet,

Vera




9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page