top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Fixity

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

De volgende -ity die wie op onze reis tegenkomen is "fixity." Vrij vertaald betekent dit zoveel als standvastigheid, waardevastheid, doelgerichtheid. Afgelopen week werd het voor mij weer even heel duidelijk waarom ik doe wat ik doe. En zo nu en dan is het fijn je hieraan te herinneren.


Ik was nogal aan het fladderen, kreeg niet precies de vinger op alles en er was nog zo enorm veel op mijn to do lijstje dat ik al weken had uitgesteld, dat ik het overzicht weer even was kwijtgeraakt. Zondagmiddag heb ik de boel de boel gelaten en ben ik het bos in gegaan. Al snel werd het me duidelijk dat ik helemaal niets hoef of moet doen... dat ik alleen maar hoef te zijn.


Zijn is een werkwoord. Al wat ik doe, staat in het teken van zijn. Het draagt bij aan rust, ontspanning en stilte. In stilte zie, hoor en voel je beter en ook veel meer. Daar zit voor mij geluk. Daar geef ik graag mijn aandacht en energie aan, daar wil ik me op focussen.


Onlangs ben ik weer eens in aanraking gekomen met het fenomeen "ikigai": jouw reden om te zijn. Dit concept bestaat uit een aantal onderdelen en al die onderdelen samen maken jouw ikigai. Ook dat sluit in mijn beleving nauw aan bij doelgerichtheid. Wanneer je je doel helder hebt, weet waar je heen wilt, weet wat er voor jou toe doet, is het makkelijker om je weg uit te stippelen en op koers te blijven. Houd wel rekening met obstakels die je onderweg kunt tegenkomen: mensen, situaties, gebeurtenissen, overtuigingen, gedachten... al wat je tegen kan houden om jouw doel te bereiken. Dat is vaak wat we vergeten, want je wordt belemmerd. Dat geeft niet, als je er van te voren maar vast op bedacht bent en weet wat je dan kunt doen.


Een doel kan ook heel klein zijn. Het kan juist in kleine dingen zitten. In het meer openstellen van alle zintuigen om zo meer geluk te ervaren. Misschien is dat je doel en anders kan het bijdragen aan het vinden of leven naar jouw doel toe. Het ruiken van een bos bloemen. Een kop warme chocolademelk. De zon op je huid voelen. Je lievelingsliedje beluisteren...


De houdingen van de afgelopen week, nodigden hopelijk uit om te verhelderen wat jouw doel is, wat jouw ikigai is. Wellicht dat je hebt ontdekt waarop je je wilt focussen, is het leven hierdoor wat vereenvoudigd, heb je meer rust en ontspanning gevoeld en neem je dat mee van de mat af. Wil je meer weten over het vinden van jouw ikigai? Wees van harte welkom op zondag 29 maart tijdens Bosbaden & Yoga of zondag 19 april voor Yoga & Brein.


Als er vragen zijn of als ik je ergens bij kan helpen, hoor ik het graag.

Dank voor jouw zijn en graag tot een volgende keer!

Lieve en ontspannen groet,

Vera


Van harte welkom voor:

* Self Care Friday: vrijdag 13 maart Duo Yoga

* Gratis Yoga & Brein: zondag 15 maart

* Bosbaden & Yoga: zondag 29 maart6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page