top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Integrity

Het thema van deze week is integriteit. Een eigenschap die betrouwbaarheid, transparantie en eerlijkheid aanwakkert en omvat. Vertrouwen op je eigen koers, op je eigen normen en waarden en geen concessies doen waar dat niet hoeft. Verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet, zegt, voelt. Doen wat je zegt en vise versa. Alles op elkaar afstemmen, je denken, weten en voelen. Het is iets dat binnenin gebeurt en wat de buitenwereld opmerkt. You walk your talk. You practise what you preach.


Tijd nemen om te voelen en te luisteren naar wat mijn kompas te zeggen heeft, is er genoeg en doet me ook heel erg goed. Zo blijkt maar weer wat voor effect rust en ontspanning op mij hebben. En het kan alleen maar meer en beter worden dan nu, die keuze maak ik, daar ga ik voor! Vanuit daar groeit vanzelf de behoefte om zo transparant als mogelijk te zijn. Als ik iets zeg dat niet klopt, levert dat kramp op.


Van de week was ik in een supermarkt en na het afrekenen bij de zelfscankassa, kwam ik erachter dat ik een item vergeten was te betalen. Ik was het poortje al door en had natuurlijk gewoon verder kunnen wandelen. Maar zonder er bij na te denken ging mijn lichaam naar de klantenservice. Ik werd geprezen om mijn eerlijkheid. Dat was niet eens nodig, het klopte en was zo in lijn met hoe het voelde dat dit het enige juiste was om te doen.


Integer zijn gaat steeds meer vanzelf. Steeds eerlijker en open, daar kan ik nu mee oefenen zonder dat ik Corona als excuus gebruik. Die neiging is er nu namelijk wel. "Nee, laten we maar niet afspreken, want Corona..." Gewoon kunnen zeggen dat ik niet wil afspreken omdat het niet goed voelt, dat geeft veel meer rust. Voor degene met wie ik afspreek is het ook niet leuk als die weet dat ik eigenlijk niet wil, dan zijn we allemaal ongelukkig. Andersom heb ik liever dat mensen me zeggen dat ze op dat moment of misschien wel nooit meer met me willen afspreken. Dank voor de boodschap, lekker duidelijk, dat verheldert en versimpelt voor mij ook een heleboel. Zonder rotgevoelens of dat ik daar de ander om veroordeel. Helemaal niet. Ook dat kost energie en die kan ik eerlijk is eerlijk wel beter gebruiken.


Eerlijk, open en transparant vanuit het hart. Met compassie en vriendelijkheid. Liefdevol. Misschien ken je het boek "De F*ck it methode." Een aanrader in dit geval. Het geeft met een flinke vleug humor mooie voorbeelden en inzichten. Nee zeggen levert soms echt heel veel meer op.


Het bevalt me om nog meer mezelf te zijn, gewoonweg te zijn. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker voor mij en of dat het ook voor een ander makkelijker maakt, daar maak ik me steeds minder druk om. Ik kan niet voor een ander denken of voelen. Ik kan wel de verantwoordelijkheid nemen over mijn denken, voelen, leven en zijn.


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page