top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Magnanimity

De volgende van de 18 ity's dient zich aan, magnanimity, dat zoveel betekent als grootsheid, grootmoedigheid. Het werd mij als snel duidelijk dat er twee kanten aan grootsheid zijn. Woorden als 'arrogantie,' 'egoïsme,' 'tirannie, 'grootheidswaanzin' met daarbij 'narcisme' en dergelijke kwamen naar boven. En dat terwijl er ook echt heel veel moois in grootsheid of grootmoedigheid schuil gaat.


Loskomen van iets dat je is aangedaan. Jezelf en anderen vergeven, gewoonweg omdat je niet meer met de ballast wilt rondsjouwen. Het kost energie en het is heel grootmoedig om te vergeven en los te laten. Dat brengt je nog dichter bij jezelf en bij wie of wat je in werkelijkheid bent.


Spanning is wie je denkt te zijn. Ontspanning is wat je bent. Zodra je merkt dat je in een situatie op welke manier dan ook kramp ervaart, vraag jezelf dan af of je op dat moment op de juiste plek bent, op de juiste weg. Zoek vaker ontspanning op en geef jezelf er niet voor op de kop als het een keertje niet lukt. Wees ook dan vergevingsgezind en liefdevol naar jezelf.


De les over magnanimity stond in het teken van het vergevingsritueel uit Hawaii, "ho'oponopono" genaamd. Het bestaat uit vier zinnen die de energie kunnen opschonen waardoor je lichter, liefdevoller en meer ontspannen op reis kunt gaan. Als jij jouw wereld verandert, anders naar jezelf en de wereld gaat kijken, verandert alles om je heen met je mee.


Dit zijn de vier zinnen van ho'oponopono:

Het spijt me

Vergeef me, alsjeblieft

Ik hou van je

Dank je wel


De eenvoud maakt het voor mij zo enorm krachtig. Je kunt er in verschillende boeken meer over lezen, ook over Dr. Len die dit vergevingsritueel heeft uitgevoerd in een Amerikaanse gevangenis die door zijn werk de deuren kon sluiten. Zelf heb ik de volgende boeken over ho'oponopono gelezen:

* "Ho'oponopono - Het Hawaiaanse vergevingsritueel" van Ulrich Emil Duprée

* "Zero Limits - Een Hawaiaanse methode voor overvloed, gezondheid, innerlijke rust, vrede en meer" van Joe Vitale & Ihaleakala Hew Len


In de hoop dat dit alles mag bijdragen aan het voelen van jouw grootsheid, aan grootmoedigheid, in je kracht staan en voelen hoe waardevol je bent.


Liefdevolle en ontspannen groet, Vera


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page