top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Namas-thee | Even... opfleuren!

Gezien het thema van deze week, leek me dat wel welkom :) Een thee die je helpt herinneren aan leuke dingen, zodat je al wat je als negatief bestempeld beter kunt opvangen en aangaan. Gewoon een soort buffer van happy thoughts opbouwen.


Het is een theetje van Pickwick en deze bevat groene thee, rozenblaadjes en frambozen. De tip om groene thee niet bitter te laten worden, kreeg ik jaren geleden toen ik nog taarten bakte bij Kali Tengah, een koffie en thee speciaalzaak in Den Haag. Marnix heeft tijdens een theeworkshop uitgelegd welke thee bij welke voeding past en ook hoe je verschillende theeën het best kunt zetten. Groene thee smaakt het beste wanneer je het water niet tot 100 graden Celsius laat koken. 80 of 90 graden is meer dan genoeg.


Zelf heb ik zo'n waterkoker die ik op temperatuur kan instellen, maar als je dat niet hebt en ook geen thermometer, kun je de waterkoker of fluitketel uitzetten net voordat het water flink gaat borrelen. Dat schijnt beter te zijn dan koken en afkoelen, maar beslis en onderzoek gerust zelf. Ik ben groot voorstander van empirisch onderzoek en nodig je daarom ook nu graag uit zelf te ontdekken wat voor jou klopt.


Volgende week weer een een andere thee. Ik heb nog geen idee welke en dat mag je vervelend en irritant vinden, maar daar ga ik me niet druk over maken :) Mocht je tips hebben voor lekkere thee, dan hoor ik het graag! Wellicht zie je de thee een keer terug tijdens een les of workshop.


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page