top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Namas-thee tips

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

Iedere week laat ik jullie de thee van de week weten en dat heb ik vorige week verzuimd... Daar kan ik allerlei excuses voor verzinnen en dat doe ik niet. Vandaar deze week twee thee tips!


Namas-thee tip 1: Gemberthee

Misschien een in-thee-koppertje, maar zeker in deze tijden is het fijn om gemberthee te drinken. Het liefst verse gember en daar mag best een scheut agavesiroop bij. Gember heeft fijne, verwarmende eigenschappen, die je immuunsysteem een boost geven. Zeker in deze tijden van harte welkom. En mocht je een keer een variatie willen, dan raad ik de Three Ginger van Pukka aan.


Namas-thee tip 2: Golden Milk

Nee, geen thee, wel heel lekker en gezond! Ik heb jaren geleden een receptje ontvangen en maak het zo nu en dan zelf. Meteen een wat grotere voorraad voor tijden als deze. Het recept is als volgt:

* 1 eetlepel gemalen kardemom

* 1 eetlepel gemalen kurkuma

* halve eetlepel gemalen gember

* halve eetlepel fijn gemalen kaneel

* gemalen chili en/of zwarte peper naar smaak


Dit mengen en één theelepel is genoeg voor een groot glas opgeschuimde melk. Dat kan ook rijstemelk of andere niet-melkvariant zijn. Dat kan ook niet opgeschumd zijn :) Eventueel kun je er nog wat "zoets" aan toevoegen, bijvoorbeeld ahornsiroop of agavesiroop.

Kurkuma heeft heel veel gezonde eigenschappen en in combinatie met zwarte peper worden deze nog eens enorm versterkt. Doe er je voordeel mee!


Op je gezondheid!

Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page