top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Reis naar Binnen

Ik heb het geluk en de mogelijkheden gehad om veel van de wereld te zien. Jarenlang heb ik veel gereisd en ik vond het heerlijk om even uit mijn eigen omgeving te zijn, alles van een afstandje te bekijken om iedere keer weer tot de conclusie te komen hoe goed en fijn ik het eigenlijk heb. Ik ben alles veel meer gaan waarderen.


De mooiste reis was mijn reis naar binnen. Want hoe interessant ik de atlas en de wereldkaart ook vind, mijn eigen innerlijke landschap en wereld ontdekken, zo dichtbij, bleek de sleutel tot het laten verdwijnen van de onrust en het doelloos verdwaald zijn. Hoe fijn het reizen over de wereld ook kan zijn, ik heb me vaak eenzaam gevoeld, met mijn ziel onder de arm rondgezworven, moederziel alleen. En ik dacht dat een volgende reis dat kon oplossen, dat het dan over zou zijn, maar het werd alleen maar sterker.


Toen ik letterlijk stil kwam te liggen, de nood superhoog was en de pijn te veel, moest ik wel een pas op de plaats maken en alles tot dan toe onder ogen zien. Dat was geen appeltaart met slagroom... dat was dikke ellende, dikke drab, heel veel narigheid. Al die donkerte had ik proberen te vermijden, te ontlopen... alles was tot dan toe een vlucht geweest. En dan, zo bleek later, terwijl die donkerte zo enorm veel waarde en kracht in zich heeft, juist de potentie om licht te brengen. Wist ik veel... ik wilde er vooral niet naar toe omdat het zeer deed.


Nu wil ik niet meer anders dan alle narigheid die er is doorvoelen. Want dat brengt me dichterbij wie ik in werkelijkheid ben, dat zorgt ervoor dat ik mijn blauwdruk kan leven, mezelf kan zijn. Alle bagage herpakken en herschikken, wat mag er mee en wat mag achterblijven, om steeds lichter op reis te gaan.


Het brengt mij zo enorm veel liefde, geluk, wijsheid, kracht, waarheid om naar binnen te reizen en te ontdekken wie ik echt ben en vanuit daar te leven. Met mijn hart als kompas, mijn innerlijk weten, met geloof, hoop en vertrouwen in mijn knapzak trek in de wereld over. Stapje voor stapje. Niet sneller en niet langzamer dan dat het gaat.


Met liefde nodig ik je uit te jezelf te ontdekken en te ontmoeten. Want in de kern komt het er echt op neer dat het enige waar je bang voor bent jijzelf bent. Wanneer je daar bewust van bent, is de grootste stap gezet op weg naar een liefdevoller en gelukkiger leven.


Ga je mee op reis naar binnen? Ik zoek reisgenoten die helemaal voor gaan om vanaf februari 2021 op reis te gaan op weg naar meer focus, liefde, richting, doel, wijsheid, geluk, kracht en al wat je wenst. Op weg naar het leven van jouw droomwereld.


Wil je meer weten? Laten we telefonisch voor de duur van een kop thee contact hebben om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze

Oceniono na 0 z 5 gwiazdek.
Nie ma jeszcze ocen

Oceń
bottom of page