top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Staycation

Bijgewerkt op: 9 apr. 2020

Geen yogalessen geven.

Geen werk meer in de kinderopvang.


Tja, wat nu...


Ik kan in de kramp schieten omdat er geen cent binnenkomt.

Dat heb ik ook even gedaan, even gevoeld en toegelaten.

Het is in een rouwproces en dat hoort er ook bij.


En al snel kwamen er de oplossingen... Wat kan er nog wel?

Het formulier bij de gemeente voor bijstand is ingevuld en verstuurd.

Online programma's ben ik aan het uitschrijven en opnemen.


En eigenlijk waar ik nog het meest blij van word... staycation!


Ik heb zo'n nood aan voldoende rustmomenten en dat vergeet ik wel eens. Dat ik tijd nodig heb om te herstellen en weer op te laden. Vakantie roept bij mij een gevoel van vluchten op en staat te ver weg van hoe je je dagelijks leven wilt indelen. Vakantie kan heel veel rust geven, maar ook echt heel veel stress vooraf en achteraf opleveren. De overgang na een vakantie is te groot voor mij, het gevoel van alles loslaten en voldoende rust pakken is soms zo lastig te integreren.


Voor mij is staycation een vakantie thuis, die voor mij teweeg brengt dat ik dagelijks vakantie vier. Het biedt mij de mogelijkheid om weer rust en ontspanning toe te staan tot in iedere vezel van mijn lichaam en het gevoel te integreren in mijn leven. Mezelf te voeden, goed voor mezelf zorgen, belichamen, beleven, ervaren, voelen. Eigenlijk is het niet eens vakantie vieren, het is meer weer structuur in mijn leven aanbrengen en op die manier voldoende rust in mijn dag inbouwen. Dat heeft me vorig jaar zomer zo enorm veel gebracht, dat ik ook nu weer dat schema heb opgepakt.


Ritme, rust en regelmaat. Het geeft mij heel erg veel. Mijn agenda heeft weer gekleurde blokken. Mijn gsm ligt naast me en ik heb de timer gezet. Ik voed mezelf met heerlijk eten, buitenlucht, zonneschijn, natuur, boeken, gerichte schermtijd over het onderwerp dat ik die dag ga uitwerken voor studie... Ik kom tot rust. En dat geeft mij dagelijks het gevoel van vakantie. Nu wel duurzaam, langer blijvend, doordat ik het dagelijks toepas en de hele dag er een stuk leuker van wordt.
Mocht je tips hebben voor jouw staycation en hoe je het vakantiegevoel dagelijks kunt voelen?

Tips hoe je iedere dag vakantie kunt vieren en het gevoel van vakantie kunt hebben, zonder dat de overgang te groot is, dat je het kunt integreren in je leven?


Van harte welkom ze te delen!

Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page