top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Tips bij verveling

Jaaaaaa! Laten we ons alsjeblieft weer stierlijk vervelen!

Hoe zijn we eigenlijk onze kinderjaren en jeugd doorgekomen zonder al die beeldschermen, valhelmen, extreme voorzichtigheid? Hier wat herinneringen... laat het kind in je los!


* Ga toch fietsen!

Tja, misschien dat je ouders dit vroeger wel eens tegen je hebben gezegd. Misschien nu nog. En waarom zou je het voor deze keer niet een keer letterlijk nemen? Laat de auto staan en ga fietsen! Je kunt mooie routes vinden via deze link. Als het echt je ding is, kun je ook op zoek gaan naar verschillende MTB routes in Nederland.


* Je kunt de boom in!

Nog zo eentje... Voor sommigen een goed idee en ook behorend tot hun mogelijkheden, voor mij niet, en dan is bos in gaan ook al een optie. Ga klimmen en klauteren!


* Wandelen

Maak de drempel niet te hoog. Zet je over de drempel heen en loop een rondje door je wijk of om het blok huizen waar je woont. Je zou je nog kunnen focussen op je ademhaling, het aantal stappen dat je zet, een bepaalde kleur of een geluid, opmerken hoeveel honden je tegenkomt en als je er nog meer van wilt maken, neem dan een zakje mee om prullen op te ruimen. Je kunt verschillende mooie routes vinden via natuurmonumenten of Geldersche Landschappen of ga gewoon doelloos op pad. Of ga geocachen!


* Hardlopen

Tijdens de wandelingen die ik nu maak, kom ik te pas en te onpas mensen tegen die mij inhalen of echt een tandje harder gaan dan ik. Super om lekker in beweging te zijn, maak je endorfines en andere fijne stofjes mee aan. Je lichaam en hersenen zitten niet stil en er gaan allerlei processen weer in werking. Win win!


* Dansen & Zingen (hoeft niet tegelijk, mag wel)

Ook een prima optie om meer te bewegen en verveling tegen te gaan! Je kunt ook rekening houdend met social distance met meer mensen in je woonkamer of via zoom dansen of karoake! In je eentje ook al hilarisch om door je huis te springen en helemaal los te gaan. Zingen op de fiets, in de auto of onder de douche... wees creatief!


* Lezen & Studie

Met al de tijd over kom ik eindelijk toe aan lezen! Ik lees sinds ik een jaar of vier ben en ben de lol er een beetje in verloren toen het op de middelbare school moest, maar inmiddels is het plezier weer terug. Op het moment lees ik een boek over Wu Wei, de kunst van het niets-doen. Verder vind ik het heerlijk om wat dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan, meer te leren over het zenuwstelsel, de longen, de hersenen, slaap, ... Van mij mag deze periode nog wel even duren!


* Origami

De Japanse papiervouwkunst. Als kind kon ik me hier helemaal in verliezen... Ik heb duizenden kraanvogels, overhempjes, goudvissen en bloemen gevouwen. En het zit waarschijnlijk nog in m'n vingers. Ga toch weer eens op zoek naar papier...


* Tekenen, schilderen, ...

Heerlijk om creatief bezig te zijn! Samen met een vriend van mij ben ik bezig met ikigai te verdiepen. Daar komt ook tekenen bij te pas. Fantastisch om met kleur bezig te zijn en in plaats van woorden me uit te drukken in beeld en kleur. Het hoeft helemaal nergens op te lijken, als de energie maar in beweging gaat. Daar word ik zo rustig van!


* Schrijven

Ook dit vind ik heerlijk om te doen. Ik heb een dankbaarheidsdagboek, schrijf mijn gedachtekronkels op ter inspiratie en reflectie om zo heel veel over mezelf te leren. En wie weet heb jij er dan ook nog wat aan. Vroeger schreef ik hele verhalen en ook gedichten. Dat was een super manier om me uit te drukken.


* Koken, bakken, ... haal de keukenprins(es) in je naar boven!

Sommigen weten het, ik heb een taartenbakbedrijf gehad. En nu kom ik weer toe aan het creëren en fabrieken van heerlijke baksels en ook verschillende andere gerechten. Brownies met courgette, een heerlijk brood, een voedzame curry, verschillende soepen en binnenkort ga ik voor het eerst mijn tajine uitproberen. Kleur, geur, smaak... de hele beleving is zo rustgevend!


* Mediteren of gewoon even liggen

Even... helemaal... niets... Je overgeven aan wat is. Laat de verveling, onrust, drukte maar toe terwijl jij stil blijft zitten of liggen en je focust op je ademhaling. Het gaat voorbij, het wordt minder als je het eerst toelaat. Dan laat het jou vanzelf los en ontstaat er ruimte. Als je blijft vasthouden, groeit het, wordt het echt niet minder, krijg je zelfs kramp. Laat los, laat gaan. Geef je over aan wat nu is. Dit is het moment. Nou ja, voor mij dan toch... En ik vind het eng en bevrijdend tegelijk. De opluchting en ruimte die terugkomen is zo prettig, daar wil ik meer van. Ik ben de kramp zo beu, dat het verlangen groter is dan de angst. Ik ga ervoor! Ga je mee?


Misschien dat er tijdens het lezen ineens allemaal herinneringen bovenkomen aan wat je in deze periode kunt oppakken en vanuit zijn kunt doen. Laten we wel wezen, zijn is een werkwoord, een "doe"- woord. Het is maar net hoe je er vorm aan geeft. Wat kies jij?


Deel gerust wat er opkomt en laat weten wat er nog meer allemaal mogelijk is.

Hoe kan het nog beter dan dit!?

Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page