top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Veracity

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

In de reis langs de 18 ity's kwamen we afgelopen week aan bij "veracity." Leuk natuurlijk dat daar mijn naam in zit en dat ik met de betekenis daarvan ook heel blij ben. "Vera" is in Rusland een zelfstandig naamwoord dat ook als naam wordt gebruikt. Er zijn nog twee van zulke woorden en samen maken zij geluk, hoop en liefde compleet.


"Vera" betekent waarheid, trouw, geloof, hoop. Dat is ook waar je de betekenis van "veracity" kunt vinden. Geloofwaardigheid, waarheidsgetrouw, betrouwbaarheid en ook geloof in jezelf, trouw zijn aan jezelf op jezelf vertrouwen. Door heel eerlijk, open en oprecht te zijn naar jezelf ben je dat ook naar anderen. Heel puur, autenthiek, transparant. Geen poespas, om dingen heen draaien, maar zeggen wat je voelt en doen wat je zegt. Dit kan ook met het volste vertrouwen, liefdevolle vriendelijkheid en respect.


Voor mij nodigde het thema van deze week ook uit om meer vanuit het hart te spreken en handelen. Onlangs heb ik een boek over heartfulness gelezen en dat raakte precies dit aan. Het geeft veel meer ruimte om vanuit mijn hart of lichaam naar de wereld te kijken dan dit puur en alleen vanuit mijn hoofd te doen.


Vanuit Human Design bekeken, is het hoofd ook nooit de innerlijke autoriteit. Het is nooit het hoofd dat de beslissingen neemt, altijd een lichaamsgebied dat antwoorden geeft. Je hoofd vindt daar waarschijnlijk van alles van en wil het dolgraag wel zelf beslissen, maar voor mij gaat deze vlieger niet op. Voor mij is er een gebied dat heel duidelijk aangeeft of het een ja, een nee of nu nog niet is. En tussendoor probeer ik zoveel mogelijk vanuit het hart de wereld te bekijken, beluisteren en te voelen.


Ik merk dat deze reis tot nu toe me veel dichter bij mijn kern brengt. En dat er zich in alle eerlijk- en openheid situaties openbaren die graag opgelost willen worden, maar waarvan ik het best eng vind om ze aan te gaan. Maar angst laten regeren, heeft me tot nu toe weinig tot niets opgeleverd. De enige manier voor mij is om iets te doorleven en te doorvoelen.


Net als bij het verlies van Roel. Alle rauwe rouw, boosheid, verdriet en ook de opluchting, blijdschap, de fantastisch fijne herinneringen toelaten. Want dat kan prima samen. Het is uiteindelijk allemaal hetzelfde: energie die wil doorstromen. En als je het negatieve niet laat doorstromen, zet het zich vast en beleef je het positieve ook minder intens. Echt, voor mij is dan alles een stuk vlakker en geloof ik van harte dat ik meer waard ben dan dat.


Volgende week een andere mooie ity die ik heb mogen ontdekken tijdens enkele Vipassana retraites. Wordt vervolgd!


In de tussentijd van harte welkom voor:

* Gratis Yoga & Brein zondag 16-2 ~ volzet - er is een wachtlijst

* Self Care Friday vrijdag 21-2


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page