top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Voeding & Brein | Groene Week

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

Alleen maar eten wat groen is... Hoe dan? Wat dan? En vooral: Waarom?


Al jaren ben ik, op gezonde wijze, bezig met voeding. Ik kan een aantal voedingsmiddelen niet verdragen en ben daardoor op zoek gegaan naar wat nog wel mogelijk is. Dat leverde ook deze interessante mogelijkheid op: De Groene Week.


Een collega van mij bij Zweiersdal organiseert ook dit jaar weer deze mogelijkheid om je voedingspatroon en hoe je tegen eten aankijkt onder de loep te nemen. Want wat kan er nog allemaal wel als je alleen maar groene voedingsmiddelen eet? Wat gebeurt er met je als je in de ochtend "alleen maar" een gebakken appel en gebakken peer eet? Welke gedachten zijn er bij jou over voeding? Welke ideeën?


De gedachte achter alleen maar groen eten, is dat er in groene voedingsmiddelen heel veel bladgroen zit en dit helpt je te ontgiften. Het licht, voedend en draagt ook bij aan het verhogen van je trilling en het versterken van je hartsenergie omdat groen de kleur is van het hartchakra.


De Groene Week geeft de mogelijkheid om te resetten. Lichamelijk en ook mentaal. Even een bezem door je bovenkamer halen om te ontdekken wat je jezelf aan het vertellen bent ten aanzien van voeding. Het gaf mij mooie inzichten, want er waren best wat gedachten ingeslopen...


* Ik moet havermoutpap in de ochtend anders overleef ik het niet tot de middag

* Nadat ik les heb gegeven in de avond moet ik echt nog wat eten, anders kan ik niet slapen

* Alleen maar groenten, dat gaat voor mij niet genoeg zijn, ik heb eiwitten nodig


En wat bleek?


* Ik red het prima op een gebakken appel en een gebakken peer in de ochtend. Nu nog! Je mag er namelijk ook best wat zaden, noten, pitten en kruiden bij. Dan wordt het ontbijt echt wel een feestje!


* Eten na 20u in de avond is voor mij flauwekul. Ik eet nu meestal mijn laatste maaltijd voor de lessen die ik geef en dan red ik het prima tot de volgende ochtend. Tijdens de Vipassana retraites nuttigen we de laatste maaltijd in de middag en krijg je alleen water met citroensap en wat rijststroop later op de dag. De volgende ochtend staat er weer pap klaar. En ja, je "doet" een stuk minder fysiek, maar mentaal snoept ook een groot deel van je brandstof op. Letterlijk verteren.


* Dat laatste bleek inderdaad wel het geval. Omdat ik een herpesuitbraak had in die periode, kon ik linzen op dat moment niet aan. En laat nou net dat een bron van eiwitten zijn. Evengoed was het wel interessant te ontdekken hoe dan wel. Hennepzaad bijvoorbeeld is ook een bron van eiwitten en dat mocht wel. Even zoeken, er is een oplossing!


Onlangs kwam ik erachter dat een bepaalde periode van de dag eten helemaal hip en happening is. Dit heet Intermittent Fasting. De Groene Week heeft dat voor mij in gang gezet en een volgende keer ga ik dieper in op dit hippe fenomeen.


Mocht je ook willen deelnemen aan de Groene Week? Kijk eens rond in jouw buurt, vooral daar waar Kundalini Yoga wordt gegeven, en wie weet wat er online te vinden is. Toch is een opstartworkshop wel fijn om te volgen, dan krijg je heel veel goede tips en trics. Ook het boek Groen en gezond helpt je een goed eind op weg en staat vol heerlijke gerechten.


Liefdevolle en ontspannen groet, Vera


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page