top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Wat kan er nog wel?

Blijkbaar is dit iets waar ik goed in ben: Als alles onmogelijk lijkt, op zoek gaan naar wat er nog wel mogelijk is. Eerder deed ik het vanuit kramp, omdat ik vond dat alles altijd positief en vrolijk moest zijn. Dat de zon altijd moest stralen. Nou, het wordt dus ook wel eens nacht. Die donkerte en duisternis is ook knetterhard nodig voor de juiste balans. Doorslaan naar het een of naar het ander, maakt dat je uit balans raakt.


Toch kan het geen kwaad ook te kijken naar de lichte kant. Dat maakt voor mij dat ik de duisternis ook beter aankan en kan waarderen. Nu is het vanuit rust en geeft het me ruimte om in mogelijkheden te denken en daar ook realistisch in te zijn.


Dus, nu dat er zo enorm veel niet meer kan... wat kan er dan nog wel?

Een greep uit wat ik de afgelopen dagen heb gedaan:

* Zo min mogelijk!

Vanuit rust, stilte en ontspanning functioneer ik beter. Ik hoor meer, voel meer en zie meer. Ik kan meer hebben, ben minder snel overprikkeld, ga beter met mijn tijd om, minder gelanterfanter of tralala, meer focus en doelgerichter. Dus echt zo min mogelijk... en dan nog minder!


* Huis uitmesten en poetsen

Tuurlijk heb ik niet alleen op m'n gat gezeten. Het is bijna lente en ik heb alle tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Klussen die zichtbaar en snel resultaat opleveren en terwijl je ermee bezig bent dat ook mindfull doen, geven mij ook heel veel rust en ontspanning. Eindelijk papierwerk uitgezocht, de keuken en badkamer onder handen genomen... Het huis wordt er steeds stiller van en dat geeft ook ruimte in mijn hoofd.


* Structuur in mijn dag aanbrengen

Vorig jaar zomer was ik een paar weken in Duitsland. Daar had ik een geweldig voor mij passend dagritme. Die dagindeling vond ik zo fijn, dat ik die ook nu wanneer mogelijk weer toepas. Dat geeft mij heel veel rust en focus. Ik krijg heel veel meer voor elkaar als ik in de avond even opschrijf wat ik de volgende dag van plan ben. Het maakt daarom ook deel uit van mijn avondritueel. Net als een dankbaarheidsdagboek (zie verderop).


* Online programma's creëren en opnemen

Omdat mijn wekelijkse lessen in Ede en Oosterbeek niet doorgaan en er zeeën van tijd over zijn, duik ik in het oppakken van iets dat ik al jaaaaren op m'n creatielijst heb staan: online programma's maken. Er zijn ineens geen excuses en smoesjes meer. Ik neem de yin yogales op en heb scripts uitgeschreven voor cursussen als Beter Slapen, Ikigai en eentje waar ik nog geen naam voor heb maar die voor nu de volgende werktitel heeft: "Less Stress." Zo leuk!


* Immuunsysteem een boost geven

Er zijn enorm veel dingen die je kunt doen om je weerstand te verhogen:

- Zo begin ik mijn dag met koud douchen

- Zorg ik dat ik iedere dag voldoende beweeg: fietsen, wandelen, 5 Tibetanen, yoga

- Zorg ik voor gezonde voeding in huis en als ik onderweg ben neem ik wat mee

- Dagelijks mediteren, liefst vaker dan één keer

- Dagelijks een ademhalingsoefening. Dat kan de Wim Hof zijn of bijvoorbeeld 4-7-8.

- Op tijd naar bed en voldoende nachtrust


* Dankbaarheidsdagboek

Een moment de tijd nemen om na te gaan waar je dankbaar voor bent, verhoogt je trilling, maakt je blij en gelukkig. Het maakt ook dat je gedurende de hele dag momenten ervaart waar je nog meer liefde en geluk ervaart. Er is genoeg om dankbaar voor te zijn. Ook dit maakt deel uit van mijn avondritueel.


* Lezen & Studie

Heerlijk om iedere keer dat mijn internet staakt, en dat is vaak, een boek te pakken! Het is vaak vakgerelateerd, maar soms ook niet. Iedere ochtend dat ik niet op het kinderdagverblijf werk, ben ik aan het lezen of ga ik aan de studie. Er zijn heel veel artikelen en andere teksten die ik verzameld heb over verschillende onderwerpen. Fijn om die weer te structureren, verbanden te leggen en er wat dieper in te duiken.


Dingen die ik nog zou kunnen uitvoeren:

* Lachfilms kijken

* Bellen naar vrienden en familie

* Schrijven of e-mailen

* Tuinieren

* Taal leren

* Haken of iets anders creatiefs

* Boek schrijven

* Spullen op marktplaats zetten om te verkopen

* 3 puzzels van ieder 1000 stukjes uitzoeken (zitten nu door elkaar in één doos...)

* Taart of iets anders bakken


En misschien dat jij nog meer

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page