top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Wu Wei - de voordelen

In mijn onderzoek en zoektocht naar nog meer rust en ontspanning, ontdekte ik het begrip "wu wei." Het komt uit het taoisme en betekent zoveel als "niet-doen." Dat intrigeerde me, zeker omdat ik een verslaving en nog steeds neiging naar doen heb. Wat houdt dat dan in? Hoe doe je dat? En wat zijn de voordelen, waarom zou je überhaupt niet-doen?


Er kan al van alles in gang zijn gezet door de zojuist gestelde vragen. De afgelopen tijd en de komende tijd zal ik deze vragen voor mezelf beantwoorden in de hoop dat ze ook jou op weg kunnen helpen. Want hoe meer rust en ontspanning mensen ervaren, hoe meer geluk, gezondheid en liefde er is.


In een eerdere blog las je over wat Wu Wei is. Deze keer ga ik in op de voordelen en een volgende keer op hoe je kunt "wu wei-en."


Mijn voordelen van Wu Wei

Door alleen al het begrip zo nu en dan te herhalen, help ik mezelf herinneren aan wat er echt toe doet. Ik word er rustig en ontspannen van en dat levert zo enorm veel meer geluk en plezier op! Het is niet dat ik apathisch of alleen maar mediterend door het leven ga, ik handel wanneer ik te handelen heb, met meer rust en ontspanning, meer aandacht en meer in het nu. Hieronder vind je een aantal voordelen die ik ervaar van Wu Wei:

Minder doen en meer zijn

Meer focus en aandacht voor wat ik doe, als ik al iets doe

Vaker in het stiltepunt waardoor een heleboel poespas en tralala ineens wegvalt en ik meer mijn essentie ervaar

Meer liefde voor Mezelf

Meer geluk omdat ik minder hoef, ook van mezelf

Meegaan op de stroom in plaats van er tegenin te zwemmen, ik accepteer het nu zoals het is en dat levert heel veel rust en ontspanning op... nou ja, steeds vaker :)

Alleen handelen wanneer het echt nodig is en bijdraagt, zorgt ervoor dat ik meer energie heb en die beter inzet. Het heeft mijn energiemanagement een flinke boost gegeven en ook bijgedragen aan het anders indelen van mijn tijd. Namelijk met nog meer van waar ik gelukkig van word.


Hoe je dit kunt beoefenen en oefenen komt een volgende keer aan bod. Hoop van harte dat er steeds meer mensen kiezen voor een meer ontspannen, liefdevoller en gezonder leven en dat een blog als deze daaraan mag bijdragen. Dank je wel!


Liefdevolle en ontspannen groet, Vera

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page