top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yoga & Brein | Hersengolven

Geen idee hoe het er in jullie hoofd aan toe gaat, maar ik kan soms kortsluiting ervaren tussen mijn oren en het volgende moment zit ik in een heel ontspannen flow. Ons brein is continue voor ons aan het werk en heeft ook ontspanning nodig om te herstellen, om alle prikkels te verwerken, zodat het optimaal voor ons kan functioneren en allerlei processen kan aansturen.


De hersenen bestaan uit verschillende delen, daar ga ik het vast een andere keer nog over hebben. Voor nu duik ik de materie van de hersengolven in. Dit omdat ik de energie die gaande is in mijn hersenen de ene keer als heel heftig ervaar en dan weer als heel rustig.


Wat zijn hersengolven? Hersengolven zijn kleine elektrische stroompjes die onze hersenen uitzenden. Ze zijn meetbaar via het aantal trillingen of golven per seconde en dit wordt uitgedrukt in Herz (Hz). Er zijn verschillende hersengolven en iedere hersengolf heeft een andere trilling, een andere frequentie. Het is net als bij muziek en een radio. Je kunt je ook afstemmen op verschillende trillingen en een andere frequentie opzoeken als dat nodig is.


De eerste stap om er uiteindelijk de voordelen van te kunnen ervaren, is er meer kennis over vergaren. Omdat ik graag de informatie die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens verschillende studies, opleidingen, cursussen en bijscholingen met je wil delen, gaan de komende blogs in de categorie Yoga & Brein over de verschillende hersengolven: beta, alpha, theta en delta. Je zult ook gamma en smr tegenkomen op het internet. Voor nu weet ik daar te weinig van om dat met jullie te delen en de info die komt is al een hele stap om jezelf nog beter te leren kennen op weg naar een nog meer ontspannen en gelukkiger leven.


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page