top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yoga & Brein | Hersengolven theta

In een eerder blog vertelde ik over hersengolven. Kleine elektrische stroompjes die onze hersenen uitzenden. Ze zijn meetbaar via het aantal trillingen of golven per seconde en dit wordt uitgedrukt in Hertz (Hz). Er zijn verschillende hersengolven en iedere hersengolf heeft een andere trilling, een andere frequentie. Het is net als bij muziek en een radio. Je kunt je ook afstemmen op verschillende trillingen en een andere frequentie opzoeken als dat nodig is.


De eerste stap om er uiteindelijk de voordelen van te kunnen ervaren, is er meer kennis over vergaren. Deze keer kom je meer te weten over theta golven.


De ene hersengolf is niet beter dan de ander. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het gaat om een balans en dat is voor thetagolven niet anders. Bij een disbalans kunnen klachten ontstaan en gelukkig zijn er manieren om weer meer harmonie te ervaren.

Er zijn dagelijks tenminste twee momenten waarop je van nature thetagolven uitzendt: Het moment net voordat je wakker wordt en het moment net voordat je in slaap valt. Deze staat van zijn is heel ontspannend en je kunt deze periodes ook gebruiken om jouw droomleven te manifesteren. Tijdens yoga nidra wordt deze staat van zijn verlengd en als je hier een half uur in bent, staat dat gelijk aan een uur of drie slaap.

Thetagolven hebben een lage frequentie van ongeveer tussen de 6 en 10 Hertz. Ze brengen heel veel rust in je hoofd zodat je niet overspoeld raakt door gedachten. Je creativiteit vergroot en je staat open voor nieuwe ideeën. Thetagolven helpen je naast ontspannen te voelen ook om meer focus en concentratie te ervaren. Ze staan in contact met het onderbewuste waardoor er veel heling van oude patronen mogelijk is.


Zelf vind ik het een heel fijne staat van zijn, waarin heel veel mogelijk is. Het heeft mij heel veel heling, genezing, rust, ontspanning, creativiteit, vermindering van stress, verbetering van nachtrust en nog veel meer opgeleverd. Dat is een van de redenen waarom ik zo enorm fan ben van yoga nidra of zelfhypnose. Je kunt wel degelijk jouw leven creëren, het ligt binnen handbereik en het kan gewoon liggend in bed of op de bank :)

Binaural beats, yoga en meditatie zijn manieren om je brein in balans te brengen. Hierdoor komt je brein tot rust en dit geeft een ontspannen gevoel, wat weer kan leiden tot herstel.


Mocht je behoefte hebben aan meditatie en yoga? Neem een kijkje op mijn YouTube kanaal of meld je aan voor de komende reeks online yogalessen.


Liefdevolle en ontspannen groet, Vera

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page