top of page
  • Vera

Besluit | Wat migraine mij wil zeggen


Vrijdag was het er weer... Het was jaren geleden dat ik zo'n heftige aanval van migraine heb gehad. Natuurlijk kwam het op een heel ongepast en ongelukkig maar blijkbaar wel het juiste moment. De Yin XL die gepland stond, heb ik moeten afblazen. Ik lag op de grond in de badkamer bij de wc in de buurt. Ik maakte klanken om de knallende hoofdpijn op links te verzachten en hield al uren geen slok water binnen. Ik kon niet liggen en niet zitten, alles tolde en maakte kortsluiting in mijn hoofd, terwijl ik lichte paniek ervaarde en ik ondertussen ongecontroleerd aan het trillen en bewegen was. En ja, ik weet ook wel waarom...

Het leek even zo goed te gaan. Alles rustig en ontspannen. Dat is altijd het moment waarop ik op mijn hoede moet zijn. Maar in plaats van de rust ter harte te nemen, heb ik weer allerlei dingen op mijn hals gehaald. Een lichte vorm van manie, ook wel hypomanie, die me een keer moest gaan nekken waarna weer een donkerte zou ontstaan, ook wel depressie. Noem het bipolair, noem het hoe je wilt. Het wil voor mij nu zeggen dat ik gedurende de jaren voldoende heb meegemaakt. Er is genoeg gebeurd, genoeg op mijn bord gekregen en onvoldoende tijd genomen om dat te verwerken. Ik heb het weggelachen, als niet belangrijk afgedaan en het alles behalve serieus genomen. Ik heb mezelf een heleboel dingen aangeleerd en aangemeten als het gaat om denken en patronen die nu totaal niet meer functioneren, als ze dat al ooit hebben gedaan.

Dus ik maak nu het besluit dat het genoeg is. Ongeacht wat anderen hebben meegemaakt, ik ga het niet meer vergelijken. Het is voor mij genoeg geweest. Het gaat niet meer zoals het gaat en ik maak er komaf mee. Geen idee wat er voor terugkomt, dat zie ik dan wel weer.

Ik pakte de volgende dag het boek "De sleutel tot zelfbevrijding" er bij en snapte toen nog meer waarom mijn lichaam mij in deze staat van migraine en paniek had gebracht...

Enkele fragmenten over migraine die nu totaal op mij slaan:

"Onvoldoende besef van je eigenwaarde; jij ziet jezelf door de ogen van anderen, jij veroordeelt jezef naar de normen van je ouders, van mensen aan wie jij jezelf ondergeschikt stelt."

"Jij leeft niet helemaal vanuit jouw spontane natuur : jij komt misschien wel écht over, maar het gaat hier om zelfmisleiding. Migraine roept je op om nu helemaal, in alle rechtvaardigheid te zijn wie je bént, niet zoals jij hoort te zijn, of zoals jij je voordoet om anderen te behagen, of om te voldoen aan de stilzwijgende verwachtingen van je ouders."

"Jij vertrouwt niet op je intuïtieve, innerlijke kennis ; jij neemt afstand van je gevoelens... jij miskent een belangrijk deel van jezelf."

"Kom nu tot rust in jezef, ontspan je, laat je hersenen afkoellen, geef je gans over aan een diepe rustige bezonkenheid in jezef. Erken nu je Waarde en bouw op autonome zelfzekere wijze je bestaan op ; ontkoppel je van banden of van de Gezagsstem waaronder jij jezelf stelt, waardoor jij niet spontaan jezelf kan zijn."

Migraine, misselijkheid, paniek, zonnevlecht... ze vertelden allemaal wat ik zelf al voelde en versterkten dat alleen maar. Weer een signaal dat ik op de goede weg ben, even ter controle, even een extra zetje om op mijn pad te blijven.

Daarnaast valt, volgens de kennis die ik heb, migraine onder een serotoninetekort. En of dat nu waar is of niet, dat doet er voor het moment niet toe. Ik blijf steeds maar naar verklaringen zoeken, ik probeer alles te beredeneren, analyseren en uit te leggen. Maar het gaat hier om gevoel en daar heb ik, ook al is me dat vaak genoeg gevraagd, geen woorden voor op dit moment.

Tijd om mijn wijsheid en waarheid te leven en uit te dragen en alle regeltjes en voorwaarden, al het moeten waaraan ik me heb opgelegd, al die patronen aan de kant. Er zit ook in mij een perfecte kern die nu flink bedoezeld is door modder. Tijd om op te ruimen!

Naast Body Stress Release, TRE, psoas release, een soort helende reis die ik met een vriendin maakte, alle reiki en yin yoga en al wat ik nog meer heb ondernomen de laatste tijd, heb ik nu contact opgenomen met een psychologe die ook bekend is met EMDR en EFT. Het is nu nog een kwestie van een datum prikken en dan ga ik er helemaal voor.


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page