top of page
  • Vera

Inzicht | Media


Even een inzicht tussendoor... Gister sprak ik een vriend van mij waarmee ik het over allerhande zaken kan hebben. Dit keer ging het over o.a. de pijnappelklier en over hoe deze kan helpen bij het doorgeven van informatie... En toen kwam er bij mij van alles binnen!

De pijnappelklier is een kliertje in je hoofd, dat veel te maken heeft met onder andere serotonine en melatonine, maar ook wel het derde oog wordt genoemd. Toen ik de link zag met het Oog van Horus werd mijn interesse helemaal gewekt, want ik ben van jongsafaan gefascineerd door Egypte en in het bijzonder door deze afbeelding.

Nog voordat ik dit had opgezocht, hadden ging het gesprek over "de media." Want het is niet de media, in de vorm van bijvoorbeeld kranten en het nieuws, die ons voorzien van allerlei informatie van over de hele wereld en ons wil doen geloven hoe het met de wereld zou gaan? Als je er verschillende media op naslaat, dan bedoel ik ook verschillende media uit verschillende landen, dan geven die allemaal net even een ander beeld van de werkelijkheid. Toch geven vele mensen hun volledige vertrouwen aan de media en wat hen van buitenaf wordt medegedeeld en voorgeschoteld.

Ik geloof dat ieder van ons van nature en in de oorsprong medium is, dat we mediamieke gaven hebben en dat wij dus media zijn. Een doorgeefluik van de immense hoeveelheid informatie die beschikbaar is, maar waar we ons niet van bewust zijn dat we die gewoonweg zelf kunnen downloaden. Ok, eigenlijk is in dit geval het meervoud mediums, maar om mijn punt te maken gebruik ik de oorspronkelijke meervoudsvorm. Wij zijn media. Wij kunnen ons eigen nieuws creëren. De mogelijkheid zit en ligt in ons, niet buiten ons.

En dat is precies waar de pijnappelklier weer om de hoek komt kijken. Als we die weer in volle potentie laten werken voor ons, als we onszelf weer zouden geloven, als we zelf aan de hand van de grote hoeveel informatie die voor en in ons beschikbaar is op zoek gaan naar waarheid en werkelijkheid... hoe zou de wereld er dan voor jou uitzien?

Lieve groet & Namasté,

Vera


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page