top of page
  • Vera

Links en Rechts in Balans


Een jaar of twee geleden schafte ik een handpan aan. Dit deed ik omdat ik graag weer muziek wilde maken. Jarenlang had ik saxofoon gespeeld en ik zat behoorlijk vast in en aan de notenbalk. In de hoop dit te doorbreken, ging ik op zoek naar een instrument waar ik intuïtief klank mee kon maken. Dat werd een handpan en twee jaar later heb ik haar misschien 5 keer bespeeld. Het werd daarom tijd haar door te geven aan een volgende liefhebber.

Via Marktplaatst ontmoette ik de volgende liefhebber. Een jongeman die begin van dit jaar alles heeft opgezegd en opgegeven. Hij is in een nieuw appartementje gaan wonen in een nieuwe stad, heeft zijn baan opgezegd om weer bij de basis, het nulpunt, uit te komen en vanuit daar te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is dan wat ons wordt voorgelegd. Er is meer dan het huisje-boompje-beestje-idee en daar is hij voor zichzelf naar op zoek met zijn intuïtie als kompas.

Hij vertelde dat hij nu bezig was met het in balans brengen van zijn hersenhelften. Zijn linkerhersenhelft was door school, studie en werk voldoende ontwikkeld en nu was het de beurt aan de rechterhersenhelft. Op die manier zou er meer evenwicht ontstaan en wie weet wat dat teweeg zou brengen... Om dit te doen, was hij op zoek naar een instrument om muziek te kunnen maken.

Wat hij vertelde over het in balans brengen van de hersenhelften inspireerde mij enorm! Het zou inderdaad heel goed kunnen dat bij velen van ons de helften niet in balans zijn en dat we daardoor uit balans zijn en onevenwichtig in het leven staan. Om meer neutraliteit, balans, evenwicht te ervaren zou het dus zomaar kunnen helpen om de niet dominante hersenhelft wat meer te activeren om zo meer rust en ontspanning te ervaren.

Dit zette mij aan het denken... en alleen al het feit dat het mij aan het denken en niet aan het voelen zet, doet mij vermoeden dat ook mijn linkerhersenhelft het meest actief is. Maar kijkend naar deze illusie, wordt mij het tegenovergestelde medegedeeld...

Hoe het ook zij, hier vind je een overzicht van links en rechts op een pagina. Maar als je meer over alleen links of rechts wil weten, klik dan op het onderstreepte woord naar keuze.

Door juist te kijken naar wat er bij jou niet dominant is, weet je wat je te doen staat.

Als links dominant is (grote kans in onze huidige maatschappij, want deze zijde wordt het meest aangesproken, krijgt het meest aandacht en is daardoor waarschijnlijk het meest ontwikkeld), zoek dan je heil in muziek maken, tekenen, schilderen, zingen, dansen, schrijven, filosoferen, meer in je lichaam komen en voelen.

Als rechts dominant is, volg eens een cursus over een onderwerp dat je aanspreekt of volg eens een recept zoals het beschreven staat in een kookboek.

Wat je ook doet, blijf voor jezelf nagaan wat er bij jou past en of het iets voor je doet.

Altijd zelf blijven nadenken en blijven voelen!

Lieve groet & Namasté,

Vera


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page