top of page
  • Vera

Pijnappelklier


Onlangs werd mijn interesse in de pijnappelklier weer eens gewekt. Jaren terug heb ik me er ook al eens in verdiept, maar ik heb het toen gelaten voor wat het was. Nu valt ineens heel veel op zijn plaats en voel ik meer dan ooit een "ja" om me er weer eens in te verdiepen... en mee te verbinden.

De pijnappelklier is een orgaan ter grote van een erwt, dat zich in ons hoofd bevindt en dat gelinkt is aan verschillende processen in ons lichaam. Zo heeft het een functie bij de aanmaak van serotonine en melatonine doordat het orgaan lichtgevoelig is (sungazing) en dus te maken met onze biologische klok en met ons ritme in het algemeen. Daarnaast is het gelinkt aan dromen en de stof DMT en zou het de brug zijn tussen verschillende tijdsdimenties en de fysieke versus de niet fysieke wereld. De pijnappelklier wordt ook wel het derde oog of Oog van Horus genoemd. Dit symbool geeft ook de ligging van de pijnappelklier weer in onze hersenen.

Oog van Horus

Neurotransmitters hebben sowieso al mijn interesse en dat de pijnappelklier ook weer een link heeft met met name serotonine, zorgde voor een puzzelstukje op zijn plaats. De laatste tijd ben ik ook bezig met meer in mijn kracht te komen staan en mijn intuïtie te vergroten en als kompas te laten fungeren. Ook daarbij kan de pijnappelklier een grote rol spelen, want het is in wezen ons derde oog. Het is een energetisch oog waar we de wereld en meer mee kunnen waarnemen. Als je dan kijkt naar het Egyptische symbool het Oog van Horus, dan is te zien dat dit precies overeenkomt met de pijnappelklier. Het laat zien waar deze aanwezig is.

Dit en meer zorgde ervoor dat ik meer wilde weten. Want waarom is deze informatie nog steeds een beetje verdekt opgesteld? Het is te snappen als je er net als ik vanuit gaat dat er mensen zijn die niet willen dat we alles weten, dat we vooral niet zelf moeten gaan nadenken, dat de wereld om geld draait en dat we vooral heel slaafs moeten zijn.

Het wordt ons bemoeilijkt om de pijnappelklier in volledige potentie te laten functioneren. Zo zat er eerder fluoride in ons kraanwater en zit dit nog altijd in vele tandpasta's. Fluoride zorgt voor verkalking en dus voor afname van de werking van de pijnappelklier. Ook het licht van laptops en gsm's brengt ons systeem in de war, waardoor we uiteindelijk oververmoeid raken en soms afhankelijk worden van allerlei medicatie. Maar er zijn mogelijkheden!

Derde oog chakra

Er zijn voldoende mensen die wel in contact staan met het grotere geheel en dat is volgens mij voor iedereen mogelijk. Het zou al helpen om te letten op welke tandpasta je gebruikt en minder blauwlicht toe te laten. Verminder ook het gebruik van geraffineerde suikers, melkproducten, witte bloem en alcohol. Voeding die mogelijk kan helpen bij ontkalking van de pijnappelklier is o.a. komkommer, aardbei, avocado, artisjok, broccoli en spinazie.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om je pijnappelklier te activeren. Ik heb een aantal artikelen opgeslagen op het Pinterestbord Wake Up. Voorbeelden die kunnen helpen zijn o.a. zonlicht en kaarslicht als ook mediatie, visualisatie en yoga.

Heel belangrijk is om geaard te blijven. Als je met de pijnappelklier aan het werk gaat, komen er thetagolven vrij. Deze komen ook vrij bij een diepe meditatie en zorgen voor een verhoogde staat van bewustzijn. Om hiermee om te kunnen gaan en niet te gaan zweven, is het nodig om goed in je lichaam aanwezig te blijven en met beide voeten op de grond te blijven staan.

Ondanks dat laatste, iets dat je ook met Yoga Nidra kunt ervaren, is mijn interesse gewekt en ga ik eens kijken hoe ik me nog meer met mijn kern, mijn derde oog, mijn intuïtie kan verbinden.

Lieve groet & Namasté,

Vera


166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page