top of page
  • Vera

Fascia Sunday


Iedere tweede zondag van de maand ben je van harte welkom bij voor Fascia Sunday. Begin je dag heel ontspannen met verschillende yin yoga houdingen, myofascial release oefeningen en meer. Iedere keer staat er een ander lichaamsdeel centraal. Zo stond de Fascia Sunday in januari in het teken van de voeten.

Yin Yoga - De Yin Yoga houdingen waren gericht op het contact met je ondergrond maken en voelen. Ook de toe stretch kwam aan bod. Hierbij wordt het bindweefsel aan de onderkant van je voeten (plantair fascie) op rek gebracht. Dat kan een heel intense ervaring zijn.

Myofascial Release - Met een aantal oefeningen met een tennisbal onder de voeten, kreeg je de mogelijkheid om het bindweefsel onder je voeten te ontknopen. Zonder je er bewust van te zijn, kan bindweefsel door allerlei trauma, door te weinig aandacht of beweging vast komen te zitten. Er komen als het ware knopen in, het bindweefsel droogt uit. Door weer aandacht te geven aan een lichaamsdeel, kan er ruimte ontstaan. En dat was precies wat er gebeurde!

Shiatsumassage - Deze keer was ook Liesbeth mee. Zij is shiatsumasseuse en shiatsutherapeut in opleiding. Zij leerde een voetmassage aan. Daar zie je hier enkele foto's van.

Ook toe aan meer ontspanning? Wil je meer aandacht geven aan je nek, rug of een ander lichaamsdeel? Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Wees welkom!

Fascia Sunday in Ede

Tijd: 10:00 - 12:30u

Locatie: Stationsweg 60, Ede

Fascia Sunday in Wageningen

Tijd: 14:30 - 17:00u

Locatie: Het Yogaschooltje, Herenstraat 37, Wageningen

Tot binnenkort!

Lieve groet, Vera

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page