top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Ho'oponopono - Vergevingsritueel

Bijgewerkt op: 15 jan. 2022

Ho' watte? Ho'oponopono is een Hawaiiaans vergevingsritueel om je te zuiveren van al wat in jou speelt. Je neemt hierdoor de verantwoordelijkheid over wat er in jou gebeurt. Wat fijn is, gezien een andere blog over De Strontscheppers.


Ho'oponopono betekent zoveel als Goed Goed Doen. Juist handelen, vanuit liefde, vanuit ruimte, vanuit wie je in werkelijkheid bent. Het helpt je dan ook aan je kern en de bron te herinneren. Het bestaat uit vier heel krachtige en effectieve zinnen, die ook door elkaar gebruikt kunnen worden:


Het spijt me

Vergeef me

Ik hou van je

Dank je welTijdens het Herfst Detox Pretpakket hebben we een Ho'oponopono met Yoga Nidra beoefend. Deze twee krachtige tools zijn los al heel sterk, de combinatie is magisch. Deze liggende, begeleide meditatie leidt je door de 7 hoofdchakra's heen en zuivert je systeem van wat jou op dit moment niet meer dient. Het is een enorm effectieve oefening in loslaten of eerder laten gaan.


Zelf merk ik er enorm de meerwaarde van. Zeker in combinatie met Yoga Nidra of EFT, dat versterkt het effect enorm. Vergeven doe je niet voor anderen en je keurt er het gedrag van anderen of wat ze je aangedaan hebben zeker niet mee goed, het haalt wel de angel eruit. Het lijden gaat er af. Het voelt minder zwaar om die last te dragen. Je doet het dus voor jezelf, zodat jij er niet meer onder gebukt gaat. Want die boosheid, wrok, haat, verdriet naar anderen toe, gebeuren in jou en daarmee maak je ook jezelf kapot. Dat is nou niet echt superlief...


In het kader van Zelfliefde dus een heel belangrijk onderdeel. Het is zo belangrijk om jezelf lief te hebben en daarvoor te zorgen. Wil je nog langer zwaarte met je meedragen? Nog langer boos zijn en jezelf kapot maken? Of is het tijd om voor jezelf te zorgen, lief tegen jezelf te zijn, minstens zo lief als dat je tegen je beste vriend of vriendin, je huisdier of waar je ook maar compassie voor voelt? De keuze is aan jou.


Mocht je de keuze maken om van jezelf te houden en te vergeven, hoor ik het graag als je daar steun of begeleiding bij wenst. Het is het supersterk dat je dat vraagt, want je hoeft het allemaal niet alleen te doen. Wel zelf, maar echt niet alleen.


Alle Liefs & Alle Goeds,

Vera

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page