top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yin Yoga & het 3e oog chakra

Bijgewerkt op: 27 jun. 2021

In deze serie yin yoga lessen over de chakra's zijn we alweer bij nummer zes beland. Dit zesde chakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Het is gelinkt aan onze inzichten die we vergaren, aan onze intuïtie, dat wat we van binnenuit al weten.


Eerder schreef ik een blog over de pijnappelklier. Deze klier, die ons waak- en slaapritme regelt, wordt ook wel in verband gebracht met het derde oog. De pijnappelklier is een kleine klier in ons brein dat beïnvloed wordt door de voeding die we tot ons nemen, door blue light dat van telefoons, laptops, TV en tablets afkomt en waarschijnlijk ook beïnvloed wordt door fluoride dat in tandpasta zit.


Door meditatie, de juiste voeding, voldoende rust is het proces van verschrompelen en verkleinen van de pijnappelklier tegen te gaan en om te draaien. Waarom zou je dat willen? Omdat de pijnappelklier ook in verband wordt gebracht met onze mediamieke gaven, de mogelijkheid om boodschappen door te krijgen en door te geven. Iedereen is een medium alleen zijn we dat even vergeten.


De les van deze week staat in het teken van het derde oog en helder zien. Vandaar dat er ook houdingen voor de lever en galblaas aan bod komen, die staan namelijk in contact met het zintuig de ogen. Wanneer deze energieën uit balans zijn, zie je minder scherp, minder helder, kan het zelfs zwart voor ogen worden. Tijd om die gordijnen open te trekken en te zien wat er werkelijk is.


Liefdevolle en ontspannen groet,

Vera

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page