top of page
  • Foto van schrijverVera Develing

Yin Yoga & sacraal chakra

Bijgewerkt op: 27 jun. 2021

Net onder de navel, eigenlijk ook daar waar de hara - ons kracht en balanscentrum - huisvest, vind je de 2e chakra, ook wel sacraal chakra genoemd. Deze energiecentrale straalt uit naar alle kanten en staat in contact met het element water. Water staat bekend om zijn kracht, souplesse, stroming, overvloed... wij bestaan ook voor een groot deel uit water en daar kunnen we soms best wat meer voor zorgdragen.


Het tweede chakra helpt ons herinneren aan spelen, voelen, in beweging zijn, stromen. De affirmatie die bij dit chakra hoort is "ik voel." Om meer met je gevoel in aanraking en contact te komen, kan het helpend zijn om je handen op je onderbuik te leggen en de beweging van je handen te voelen of de temperatuur die ontstaat. Wellicht dat je voelt welke kant de energie uitdraait of misschien beweegt deze heen en weer of van voor naar achter. Het kan zijn dat er allerlei ideeën opkomen die kunnen bijdragen aan een vreugdevoller en gelukkiger leven.


Je kunt het chakra ook stimuleren door de kleur oranje aan je leven toe te voegen. Dat kan in de vorm van kleding zijn, maar ook voeding. Wortels bijvoorbeeld. Verder helpt veel water drinken of je in water begeven ook om dit chakra te balanceren.


De houdingen van afgelopen week stonden in het teken van de nier en blaas meridianen die ook het element water in zich dragen. Meer leven vanuit jouw stroom, vanuit overvloed, vanuit meer levensenergie (waar ook de adem helpend bij kan zijn), liever tegen jezelf zijn ook in de woorden die je tegen jezelf zegt en dat wat je de hele dag door (over jezelf) denkt... onderwerp het eens aan onderzoek en kom dichterbij jezelf.


Zelf ben ik heel blij met mijn trampoline in de tuin, heb ik onlangs nog een duik in het zwembad genomen, speel ik ook graag in en met de golven van de zee, dans ik graag (ook in mijn huiskamer), zing ik graag (ook onder de douche en op de fiets). Meer plezier en vreugde, gewoon omdat het kan, omdat er echt geen plafond of grens aan hoeft te zitten. De enige blokkade ben je zelf...


Mocht je ondersteuning wensen bij het op liefdevolle en zachte wijze doorbreken van blokkades, gedachten, patronen die jou niet meer dienen? Wees welkom voor een Ademsessie, Access Bars, Lomi Lomi massage of Yin massage. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Samen op weg naar een nog mooier leven!


Liefdevolle en ontspannen groet, Vera

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page