top of page
  • Vera

Yin in de Lente

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021


Het is zover, we hebben het wéér gehaald: De lente is begonnen!

Blote voeten in het gras

De lente nodigt uit tot naar buiten gaan, zaadjes in de grond te stoppen en deze goed de verzorgen zodat ze na een tijdje tot groei en bloei kunnen komen. De zon schijnt, zo nu en dan is er een maartse bui en april doet wat ze wil. En mijn voeten kriebelen om uit hun schoeisel te worden bevrijd.

In de Chinese Traditionele Geneeskunde, waarin het lichaam als een geheel wordt gezien, wordt aan de lente het meridiaankoppel Lever en Galbaas gelinkt. Ik richt me nu met name op de Lever, omdat deze energie de Yin vertegenwoordigt.

Lichamelijk bevinden beide organen zich in je buik en houden ze zich met name bezig met ontgiften, voedselverwerking, opslag van vitaminen, mineralen en gal.

Als deze energie geblokkeerd raakt, kun je meer moeite hebben met het maken van keuzes, krop je makkelijker emoties op en voel je je mogelijk geïrriteerd, gefrustreerd of zelfs woedend. Als ze in balans is, overheerst waarschijnlijk creativiteit, assertiviteit, humor en het kunnen maken van plannen en beslissingen.

Energetisch gezien zorgt de lever voor de algemene chi flow door je lichaam en wordt ze gezien als zetel van emoties. Naast het balanceren van emoties zorgt de leverenergie ook voor het regelen van de gezondheid en de mogelijkheid om woede om te zetten in creatie en compassie.

Zaad, kiem, plant

Dit in een notendop! De komende weken geef ik een lessenserie over Yin in de Lente waarin we een reis langs verschillende meridianen gaan maken, waaronder uiteraard Lever en Galblaas. Dit jaar zal ik dat in België doen, maar misschien kom ik daarna of volgend jaar meer bij jou in de buurt! Wil je dit weten en mee op avontuur? Laat het me weten en je ontvangt maandelijks (en soms iets meer als het echt nodig is) een ConnectYinfo avontuur in je mailbox.

Tot binnenkort!

Lieve groet & Namasté~*

Namasté


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page