top of page
  • Vera

Thema | Vuur en Hartchakra

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021


De huidige lessenserie staat in het teken van de energieën van de lente op weg naar de zomer. De eerste zes lessen stonden in het teken van de lente. Aan de lente zijn de meridianen van lever en galblaas gekoppeld. De laatste vier lessen zullen de energieën van de zomer aandacht krijgen: hart en dunne darm. Deze week is de laatste les van deze serie. Dit keer staat het element vuur, dat aan het meridiaankoppel van hart en dunne darm is gekoppeld, aandacht. Daarnaast ook een van de energiecentra in ons lichaam: het hartchakra.

Vuur - Aan de energielijnen van hart en dunne darm is het element vuur gekoppeld. Het is de periode van de zomer waarin de zon op het hoogste punt komt te staan en ons voorziet van warme of soms zelfs hitte. Bekeken vanuit de ayurveda is dit het seizoen waarin pitta centraal staat. Het element vuur is volop aanwezig. Vuur is het element van de wilskracht, creativiteit en kracht, maar ook van het bewustzijn dat je keuzes kan maken. Je hoeft je niet alleen te laten leiden door gevoelens aangestuurd vanuit het water en aarde element of door beslissingen van anderen. Neem het heft in eigen handen, neem de controle over jouw eigen leven en wees jouw eigen leider.

Hartchakra - Een chakra is een punt in ons lichaam waar energie zich bundelt. Het hartchakra is het vierde chakra en ligt ter hoogte van ons borstbeen. De energie gaat vanuit dit punt naar voor, achter en beide zijkanten. Het is het chakra dat de onderste drie (wortelchakra, heiligbeenchakra en zonnevlecht) verbindt met de bovenste drie (keelchakra, derde oog en kruinchakra). Door dit chakra in balans de hebben en te houden, vindt er een doorstroming plaats waardoor er ruimte is voor liefde, rust en ontspanning.

Yin Yoga - De houdingen in deze laatste les zullen de energieën van het hart en dunne darm in balans brengen en daarmee ook aandacht geven aan het element vuur en het hartchakra.

Reis langs de Meridianen - Kun je er deze week niet bij zijn? Er zijn voor de zomervakantie nog 6 lessen rondom het in balans brengen van alle energiebanen in ons lichaam. Ga mee op reis langs de meridianen! Boek nu jouw plaats met vroegboekkorting en ga tot vrijdag 1 juni mee voor €66 ipv €72 euro voor 6 lessen en ga ontspannen de zomer tegemoet.

Yin & Klankreis - Je bent ook van harte welkom voor Yin & Klankreis op vrijdag 1 juni in Ede. Er zijn nog matten vrij voor een heel ontspannen yin yoga les met daarna een helende klankreis door Bram van Bardo Flutes. Iedere keer een bijzondere, unieke ervaring. Elke reis is anders. Ga je mee?

Wees welkom. Lieve groet & Namasté, Vera


204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page